sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Hiihdon maailmancupit taputeltu

 Sveitsin Engadinissa hiihdettiin maailmancupin viimeiset kisat. Naiset hiihtivät 30 km ja miehet 50 km. Molemmat vapaalla tyylillä. Norjalaiset olivat onnekkaita, sillä naisissa tuli voitto ja neljä sijaa yhdeksän parhaan joukossa. Tämä siitä huolimatta, että MM-kisojen hiihtokuningatar Johaug ei ollut lainkaan mukana. Miehissä norjalaiset olivat vielä onnekkaimpia. Kaksoisvoitto ja kuusi sijaa kahdeksan parhaan joukossa. Hyvä Norja ! Tämä antaa tulevaisuuden uskoa monelle suomalaisellekin kilpahiihtäjälle.

Maailman cupissa norjalaisia ei kuitenkaan ollut kärkipaikoilla. Tämä johtui siitä, että norjalaiset pitivät kauden aikana pitkän koronatauon. Miesten voittoon hiihteli venäläinen kohuhiihtäjä Bolshunov ja naisissa yhdysvaltalainen Diggins.

Meikäläisenkin olivat mukana. Krista Pärmäkoski oli kolmellakympillä sijalla 17 ja Iivo Niskanen oli viidelläkympillä 22. Tämä on hieno saavutus ja sikäli ymmärrettävä, sillä meikäläisillä on kahden viikon kuluttua SM-hiihdot Ristijärvellä. Sinne täytyy jättää parhaat paukut. Vai miten sen nyt sanoisi !

Ei kommentteja: