maanantai 29. maaliskuuta 2021

Onnen kantamoinen ?

 Suomen jalkapallojoukkue iski yllättävän tasapelin Ukrainaa vastaan pelatussa MM-karsintapeleissä Kiovassa. Osansa hoiti myös ukrainalaisten puolustaja Mikolenko, joka kaatoi Teemu Pukin ottelun loppuhetkillä. Onnea vai ei, joka tapauksessa Suomen jalkapalloileva kansa kiittää Mikolenkoa epäisänmaallisesta teosta ja toivottaa miehen tervetulleeksi Suomen kotimatsiin Helsinkiin. Onni maamme jalkapallojoukkueilla jatkuu. Hyvässä muistissa on naisten nenämaali EM-karsinnoissa

Nalle Wahlroos ja monet muut sijoittajat ovat Ylen tietojen mukaan siirtäneet sijoituksiaan Luxemburgin pankkeihin. Verovapaassa maassa sijoittaminen ja voittojen kerääminen kannattaa. Nalle on pistänyt 140 miljoonaa omistamiinsa luxemburgilaisiin firmoihin. Onnea ei tässä pelissä tarvita, sillä kuka tahansa voi perustaa firman Luxemburgiin. Se on aivan laillista. Tarvitaan vain rahaa ja sitähän Nallella tiettävästi on edelleen runsaasti. Mielellään suomalaista yhteiskuntaa neuvovana patrioottina tunnettu Wahlroos muutti jokin aika sitten kirjoille Ruotsiin. Sen myötä hän siirsi muhevan osan omaisuudestaan verovapaasti lapsilleen. Tämäkin on ihan laillista.

Onni ei ollut muuttunut ensimmäisessä kauden formulakisassa Bahrainissa. Ainakaan Waltteri Bottaksen onni. Bottas joutui tyytymään kolmanteen sijaan ja Kimi Räikkönen oli yhdestoista. Mikään ei ole siis muuttunut tässä autourheilun (?) kuninkuusluokassa. Jatkossa kisataan voitosta ainoastaan Hamiltonin ja Verstappenin välillä ja Bottas on totutusti statistina. Tai ehkä talli haluaa tallipäätöksillä nostaa Bottas sarjan toiseksi. Tälläkin kerralla nähtiin erikoinen episodi, kun Bottaksen varikkokäynnillä rengas juuttui kiinni. Se ei ratkaissut lopputulosta, mutta kertoo joko huonosta tuurista tai tallin toiminnasta. Veikkaisin jälkimmäistä.

Yllättäen öljyn Brent laadun hinta on laskenut 2 %. Syynä on Suezin kanavaan juuttunut laiva Ever Given. Tai sen irroittaminen. Hinta on laskenut sen jälkeen, kun uutiset kertoivat laivan irroitustoimien edenneen. Toivon mukaan öljyä pystytään pian tuomaan laivalasteittain pitkin Suezin kanavaa. Suomalaiset autoilijat kiittävät ja suuntaavat tankkaamaan. Jos bensa maksoi eilen 1,60 €/litra, tänään sen saa halvalla eli hintaan 1,57 €.

Onnellisesti ei ole sen sijaan mennyt huippukiekkoilijoita Patrik Laineella tänä talvena. Ensin hänet kaupattiin Winnipegistä Columbukseen. Sitten Columbuksen valmentaja istutti huippukiekkoilijaa viltissä. Nytkään pelit eivät kulje ja katse on suuntautunut manageri Jarmo Kekäläiseen. Mitä Laineella pitäisi tehdä ? Myydä vai pitää joukkueessa ? Sen kun tietäisi ? Olisiko Tappara kiinnostunut ?

Onnittelut presidentti Niinistölle. Hieno ehdotus järjestää vuonna 2024 maailmanpolitiikan huippukokous Helsingissä. Onnellinen sattuma, että vuonna 2024 tulee 50-vuotta ETYKin kokouksesta Helsingissä. Se ei ole kuitenkaan syynä kutsuun. Arktisten alueiden strateginen merkitys on kasvanut ja kasvaa mm. ilmaston lämpenemisen takia. Tässä riittää intressejä, keskustelun aiheita, neuvoteltavaa ja sovittavaa maailman suurvaltojen johtajille. Hyvä Sale !

SM-hiihdoissa Ristijärvellä vedettiin miesten ja naisten pitkät matkat. Sää ei ollut suosinut hiihtäjiä, sillä keli oli ennätyksellisen lämmin ja rata (latu) raskas.  Peräti 166 miestä oli viiden kympin lähtöviivalla. Onni suosi rohkeaa, sillä Iivo Niskanen voitti ylivoimaisesti. Eroa tuli viisi minuuttia toiseksi sauvoneeseen Kari Varikseen. Kannattaa muistaa nuoren Oskari Hökän nimi. Saaliina viides sija ja iso joukko nimimiehiä selän takana. Hökkä kiitteli hyvää suksea, mutta pojalla taisi olla myös voimaa jäntereissään.

Onnea sai Ristijärven hiihdoissa kokea Posion Eino Vuollet. Hän pinnisteli viimeisillä voimillaan maaliin. Mies kaivoi taskustaan kihlasormuksen ja kosi viimeisillä voimillaan suorassa lähetyksessä. Vuollet sai onneksi myönteisen vastauksen. Sattumaa eli ei, mutta morsmaikku itki herkeämättä onnesta.


Ei kommentteja: