sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Rajoituksia Peltolammilla

 Maassa on asetettu kansalaisille monia rajoituksia kolmeksi viikoksi. Peltolammin Raittiusyhdistys Koitto ei ole jäänyt Pekkaa pahemmaksi. Koitto on julistanut Peltolammin kuntaan kieltolain. Peltolammin alueelle ei saa maaliskuun aikana tuoda alkoholia, puhumattakaan alkoholin nauttimisesta. Kunnan rajalle tehdään tiesulkuja, joissa tarkistetaan kaupungista tulevien taskut ja kassit. Avataan matkalaukun ja laatikot. Haistellaan myös hengitystä. Se joka rikkoo kieltolakia, kohtaa vaikeita aikoja. Pelastusarmeijan soittokunta tulee esittämään alavireistä marssimusiikkia parvekkeen alle. Asianomainen henkilö nimetään seuraavan tipattoman tammikuun avaajaksi ja suojelijaksi. Hän saa kesällä luennoida kesä- heinäkuussa Peltsun uimarannalla  alkoholin haitoista ja sivuvaikutuksista omien kokemusten pohjalta. Hänen kuvansa ikuistetaan Peltsun Saluunan ulkoseinään ja Peltolammin Sanomien etusivulle (lehdestä painetaan tabloidikokoinen versio, jotta kaikkien kuvat mahtuvat).

Maaliskuun aikana peltolammilaisia aktivoidaan kävelemään/hiihtämään/juoksemaan pururadalla, soutamaan Peltolammin armailla aalloilla, tervehtimään jalkakäytävillä ja keräämään ainakin kaksi roskaa lähipusikosta. Kaikkien osanottajien kesken arvotaan hartaushetki kahdelle Peltolammin seurakuntatalolla, kolme K-marketin muovikassia ja upouusi Bilteman lahjoittama katalooki.

Näillä ennakkoluulottomilla toimilla haluamme näyttää esimerkkiä Helsingin, Espoon ja Vantaan kanssasiskoille ja-veljille. Pistäkää tekin pystyyn kieltolaki, niin korona on hetkessä selätetty ! Miksi odotella arkojen ja saamattomien viranomaisten rajoituksia. Ei niitä kuitenkaan tule tai ne tulevat viiveellä ja vesitettyä. Sinä aikana tauti etsii tehdä karua jälkeä. Täällä meillä kansa on ottanut kohtalonsa asukkaiden omiin käsiin. 

Ei kommentteja: