keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Lätkää pelataan, kaikesta huolimatta

 NHL:stä kuuluu hyviä suomalaisuutisia. Peräti 9 meikäläistä  maalivahtia on ollut kaukaloissa. Parhaiten on onnistunut KaaPo Kähkönen, joka on 16 pelaamistaan ottelussa saanut 92,7 torjuntaprosentin. Pistepörssissä Alexander Barkov on seitsemäntenä 34 pisteellä ja Mikko Rantanen kolmastoista 30 pisteellä. Rapakon takana pelataan tyhjille katsomoille kuten meidän Liigassa.

KHL:n pudotuspeleissä Jokerit lähtivät heti kesänviettoon. Lokomotiv Jaroslav voitti suoraan neljä pelattua pudotuspeliä. Vuosia sitten koko Jaroslavlin joukkue kuoli lento-onnettomuudessa. Nyt uusi aika on koittanut. Jokereiden pomo Jari Kurri ehti ilmoittamaan, että tappiosta huolimatta valmentaja Marjamäki saa täyden luottamuksen eikä häntä vaihdeta. KHL:ssä pelaa suuri joukko suomalaispelaajia, joten tänäkin vuonna saataneen Suomeen jokunen KHL-mestari. Venäjällä pelataan yleisölle. TV kuvan mukaan ainakin muutamalle tuhannelle per ottelu.

Liigassa kuohuu. Ei kuitenkaan otteluissa. HIFK:ssa on todettu koronatartuntoja. Sen seurauksena joukkueen kahden viikon pelit jäävät pelaamatta. Sen myötä Liiga otti käyttöön uuden pistelaskutavan, jossa pistemäärää verrataan ottelumäärää. Samassa episodissa SaiPa ja KooKoo ovat testeissä ja karanteenissa testitulosten valmistumiseen asti. Molemmilla jää ainakin pari ottelua pelaamatta. Sanomattakin on selvää, että joukkueiden erilaiset ottelumäärät ja jäljelle jäävät vastustajat (tai pelit, jotka jäävät pelaamatta) vaikuttavat sijoituksiin ja jollakin tavoin myös pudotuspeleihin. Toisaalta, Liigaa on pelattu, telkusta on rahaa vastaan voinut seurata otteluita ja pelaajat ovat saaneet myös jonkinlaista palkkaa. Onhan se paljon enemmän kuin keskeytetty sarja. Tai kuka tietää keskeytetään koko homma kevään aikana.

Ilves kertoi uutisia ensi kaudesta. Veteraanikiekkoilija Petri Kontiola siirtyy HPK:sta kauden jälkeen Ipan paitaan. ”Konna” kertoi haluavansa muuttaa asumaan takaisin Tampereelle perhesyistä. Entinen Tappara- ja KHL-peluri johtaa tällä hetkellä Liigan pistepörssiä. Sinänsä erikoinen siirto. Ilves on viime vuosina tehnyt sopimuksia omien junnujen tai muiden seurojen nuorten huippulupausten kanssa. Tänä vuonna joukkueeseen liittyi veteraanipakki Anssi Salmela. Hänen ja Kontiolan halutaan ilmeisesti tuovan nuorille pojille laadukasta viestiä veteraaniosastolta.

Ei kommentteja: