torstai 11. maaliskuuta 2021

Näin unta...

 Näin unta, että Suomen hallitus lisäsi kokoontumisrajoituksia. Enää neljä ihmistä saattoi kokoontua yhteen. Vain isolapsissa perheissä sai olla enemmän kontakteja, mutta sielläkin vain perheenjäsenten lukumäärän verran. Pian kuitenkin hallitus huomasi, ettei se itse pystynyt enää toimimaan. Se huomasi, ettei hallitus voi enää säätää poikkeuslakeja eikä muitakaan lakeja. Sen lisäksi ilmastonmuutoksen estäminen, bensan ja alkoholin veronkorotukset ja soteuudistuksen lakipakettia ei voitu viedä eteenpäin kun kaikkien piti pysyä kotona eikä tavata ketään. Yhtenä kauniin päivänä pääministeri Marin jätti eronpyynnön presidentille, joka joutui myöntämään eron. Sitten heräsin ja huomasin, että se olikin vain unta.

Näin unta, että Juhana Vartiainen valittiin Helsingin pormestariksi ja Jussi Halla-aho apulaispormestariksi. Tämä kaksikko ei kaivannut muita pormestareita. Pian Helsingistä tuli tasapainoinen ja mukava suurkaupunki, oikea Pohjolan Berliini. Korona ajettiin pohjoiseen ja tilalle tuli iloinen meininki aivan kuin vanhassa Viipurissa. Helsinkiin rakennettiin uusi Olympiastadion, Finlandia-talo, Kansallismuseo, Kiasma ja Kirjastotalo. Ei mitään modernia arkkitehtuuria vaan vanhaa ja hyväksi koettua tyyliä. Ravintolat saivat kaupungilta avustusta, jos ne muutettiin viime vuosituhannen tyylisiksi paikoiksi. Ihmisiä kannustettiin pukeutumaan 1930-luvun tyylisiin vaatteisiin. Kaikkialla vallitsi hyvä yhteisymmärrys ja Helsingin henki. Sitten heräsin ja huomasin asuvani Tampereella. Se tuntui oikein mukavalta.

Näin unta, että Maaseudun tulevaisuus ja YLE aloittivat yhteistyön. Ylen uutisissa kerrottiin maaseudun ja  pienviljelijöiden arjesta. Navetassa lypsettiin luomumaitoa käsin ja omassa pellossa viljelystä kaurasta leivottiin terveellistä kauraleipää ja keitettiin ravitsevaa kaurapuuroa. Illalla pelattiin seurapelejä ja tanssittiin kansantansseja. Sen seurauksena kaupunkien nuoriso alkoi joukoittain muuttaa maalle ja kansoittaa autioitunut maaseutua. Maalaisliitto perustettiin Keskustapuolueen ja Perussuomalisten yhteistyönä ja suurin osa ihmisistä äänesti heitä. Ihmiset elivät yli 90-vuotiaaksi, eikä valtion rahoja tarvinnut käyttää enää sosiaali- ja terveyspalveluihin. Ne ohjattiin lyhentämättömänä maaseudun tukiaisiin ihan niinkuin 60-luvulla. Sitten heräsin ja huomasin, että Maaseudun tulevaisuus alkaa käyttämään Ylen uutisia lehdessään. Sen myötä maaseudun nuoret muuttivat sankoin joukoin opiskelemaan ja työhön maamme kehityskeskuksiin. Aloin katselemaan Ylen aamuista uutisohjelmaa.

Näin unta, että maamme syntyvyys ja lasten määrä kääntyi jyrkkään nousuun. Syynä oli uusi äitiyspakkauksen sisältö. Mukana oli nykymuodin mukaisia vauvan vaatteita ja lastenhoitovälineitä Marimekosta Paula Suhosen tossuihin. Pakkauksesta löytyivät kierrätysvaipat, kalansuomusta tehdyt potkuhousuista, luomukanan höytyvistä tehty untuvapeitto ja aerodynaaminen luonnonkumista tehty tutti. Kaikki halusivat saada äitiyspakkauksen ja tekivät mitä tahansa saadakseen sen. Treffipalstoilla ja Tinderissä nuoret aikuiset kysyivät suoraan, että he haluavat tehdä lapsen ja lapsen myötä saada uuden äitiyspakkauksen. Mieluiten pari. Välittömästi sinkkujen määrä lähti jyrkkään laskuun. Kaikki halusivat seksin ja tyydytyksen sijaan parisuhteen ja lapsia. Netin pornosivut ja seksivälinekaupat menivät konkurssiin. Seksistä tuli kirosana ja este onnellisen perheen ihanteille. Sitten heräsin ja huomasin lehdestä, että syntyvyys on hieman lisääntynyt viime vuonna, mutta se oli ollut seurausta ihmisten etätyöstä, ravintoloiden sulkemisesta ja kotona pyörimisestä. Jotain positiivista oli kuitenkin tapahtunut. Uhkana oli kuitenkin rokotusten lisääntyminen ja vanhan normaalin elämäntavan palautuminen. Mietiskelin, kukahan maksaisi tulevaisuudessa tämän maan velat ja kasvavat sotemenot. Tai tulisiko inflaatio ja pelastaisi velalliset ?

Näin unta, että kaikki suomalaiset oli rokotettu korona vastaan. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä rokote ei ehkäissyt etelä-afrikkalaista koronamuunnosta. Kaiken lisäksi tämä uusi muunnos alkoi levitä kulovalkean tavoin, sillä kansalaiset luulivat rokotuksen estävän tautia. Pian julistettiin uusia rajoituksia, suositeltiin käsienpesua kymmenen kertaa päivässä ja kehoitettiin pitämään kahden metrin etäisyyttä. Ravintolat ja kuntosalit suljettiin ja tapahtumia ei enää järjestetty. Ihmiset kaivautuvat taas etätöihin omiin kotiluoliinsa ja vaipuivat alakuloon. Telkkarista tuijotettiin läpi vuorokauden Salkkareita ja Putouksen uusintoja. Elämä oli ankeaa. Sitten heräsin. Huomasin, että olin nähnyt pahaa unta. Eihän mitään näin masentavaa voisi tapahtua. Eihän ?



Ei kommentteja: