torstai 4. maaliskuuta 2021

Jahtimakkaraa

 


Jahtimakkara on ennen ollut myynnissä nimellä sipuliteemakkara. Nykyisin sitä myydään joissakin makkarataloissa nimellä metsästäjän makkara. Joka tapauksessa sipulilla maustettua ja hieman lihaisaa leikkelemakkaraa. Siitä on kysymys. Niin. Minähän olen suuri makkaran ystävä. Nytkin pakastimesta löytyy Wigrenin herkkunakkeja, ceddarnakkeja ja chilinakkeja yhteensä reilun kilon verran.

Jahtasin jahtimakkaraa. Puoli vuotta sitten meidän lähikauppamme Lidl Lakalaivaan tuli tarjouksena jahtimakkaraa. Myöhästyin kuitenkin päivän, jolloin makkarat oli myyty. Nyt maanantaista keskiviikkoon jahti tuli uudelleen tarjoukseksi. Puolentoista kilon pötkö 7,99 €. Menin heti maanantaiaamuna kahdeksan jälkeen. Jahtipatukat eivät ehtineet edes hyllylle, kun olin tikkana paikalla. Laatikosta suoraan ostoskoriin. Olin ylpeä saaliistani.

Nyt edessä on jahtimakkaran valmistaminen, syöminen ja pakastaminen. Koko kuukausi on aikaa syödä tuoreeltaan, mutta se on kyllä makkaran ystävillekin liian paljon. Jokin osa on pakko pakastaa. Vaimoni ei ole kovin mielellään nautiskele tätä herkkua. Sipulin maku tökkii. Minulle jahtimakkara on harvinaista herkkua, jolle löytyy joitakin ihan omia tarkoituksia. Paras on porilainen. Paksu makkaraviipale paahtoleipäpalojen tai sämpylän välissä. Maustettuna raaalla sipulirouheella ja sinapilla. Jahdista löytyy muitakin ruokia. Makkarasoppaa, makkaraperunoita, makkarakuppeja, makkarapapupataa, currywurstia ja tietenkin kylmiä makkaraviipaleita suoraan jääkaapista. Ajattelin laittaa makkarapötkön kolmeen osaan. Yksi puolen kilon pala pakastimeen. Toinen jääkaappiin loppukuukaudeksi. Kolmatta osaa alan syömään tänään. Se tarkoittaa, että lähiaikoina näitä edellä mainittuja makkaraherkkuja valmistetaan vakaasti ja harkiten. Tänään edessä ovat makkaraperunat, koska tänään on saunapäivä.


Ei kommentteja: