sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

60-luvun rockia Imatralta

Kuvassa Imatran ylpeys Kefiiri. Ylärivissä vasemmalla kosketinsoittaja Ilkka Salo ja kitaristi Martti Nevalainen. Alarivissä vasemmalla vokalisti Vesa Kalpio, basisti Vesa Lehtovirta ja rumpali Osmo Mansukoski.

 Imatran kovin rockbändi 60-luvun lopulla oli Kefiiri. Huvittava nimi oli vitsi. Maailman paras yhtye siihen aikaan oli Cream (Kerma). Imatran kovin bändi oli Kefiiri. Taisipa Valio sponsoroidakin Kefiiri-bändikortteja. Musiikillinen genre oli keskityylin rockia, soulia ja bluesia. Kefiiri oli osa ns. Buterin jengiä joka tarkoitti Buttenhoffin kahvilassa kokoontuneita Imatran Yhteilyseon nuoria. Kefiiri soitti meidät nuoret musiikilla osaksi uutta nuorten arvomaailmaa, vapautta, rakkautta ja rockia. Mitä muuta ihminen kaipaa kuin hyvää musaa !  Creamista Otis Reddingiin ja Spencer Davies Groupiin.


Bändin soittajat olivat kaikki tuttuja ja pari omia luokkakavereitani. Kuvassa lukion seiskan (nyk.kakkosen) luokkakuva vuodelta 1969, jossa Kefiiripaidat päällä vasemmalta oikealle meikäläinen, Risto Linnapuomi, Kefiirirumpali Osmo Mansukoski ja Jussi Mikkeli. Oi, oi ! Voi niitä aikoja !

Ei kommentteja: