lauantai 18. maaliskuuta 2023

Uutisia ja ehdotuksia

 Iloiset uutiset Porin Jazzista kertovat, että ensi kesänä estradille saapuu kitaran Jimi Hendrix eli Eric Gales. Ehdotin porilaisille jo neljä vuotta sitten Galesia. Nyt se toteutuu. Torstaina 13.7. -23 esiintyvät myös Suomen paras blueskitaristi Erja Lyytinen, iskelmän monitoimimies PepeWillberg ja Saimaa yhtye sekä ikuinen naistenmies, Walesin tiikeri, Tom Jones. Revi siitä ! Minä aion ainakin repiä.

Surulliset uutiset kertovat Pekka ”Pomo” Paavolan kuolleen. Pomo on  ollut oikea Mr. Tampere. Hänen aikanaan Tampere on muuttunut teollisuuskaupungista nykyaikaiseksi Cityksi. Paavola kuoli 89-vuotiaana. Hän kompastui kaupunginjohtajana Noppa-kytkentöihin ja jatkoi uraansa Hymy-lehdessä. Pomon lähin tukija, vaimo Leena, kuoli helmikuussa.

Suomen sprinttihiihtäjien kannattaisi palkata taktinen valmentaja. Hiihtäjät eivät näytä ymmärtävän lajin luonnetta. Eihän tässä hiihdetä väliaikalähdöllä ! Sprintissä pitää ymmärtää taktisesti tärkeät momentumit. Härskiys on tärkein ominaisuus. Olisiko Jari Isometsä vapaana ? Bolsunov olisi kyllä paras. Mitenkäs ”Tami” Tamminen ? Hän osaa ainakin puhua.

Uutiset Ruotsista kertovat, että inflaatio oli 12 % helmikuussa. Miten on Suomen laita ? Ajattelen lähinnä meitä eläkeläisiä. Mikäli lokakuussa vuoden inflaatio olisi vaikka 6% ja palkat nousisivat keskimäärin 2 %, eläkkeet nousisivat  5%. Se olisi mukava uutinen meille eläkeläisille. Saisimme vähän lisärahaa inflaatiota vastaan. Ensi vuonna. Toisen kerran peräkkäin.

Olen nähnyt alkuvuodesta ainakin viisi kertaa Hervannassa robottiauton liikkuvan ilman kuljettajaa. Taitaa olla teknisen yliopiston juttuja. Auto on aika pieni ja kulmikas köntti. Ehkä neljän-kuuden hengen pikkubussilta näyttävä laite. Siellä se on kulkenut yhden tai kahden matkustajan kanssa pitkin keskustaa. Onko tämä tulevaisuuden Nysse ? Bussikuskien tulevaisuus näyttää huonolta. Paitsi ei ensi viikolla. Veturinkuljettajien lakko nostaa bussit arvoon arvaamattomaan. Minun puolestani junamiehet saavat lakkoilla vaikka kesään asti. Olen käyttänyt nykyisin pitkän linjan busseja. Ne kulkevat ajallaan.

Ranskanssa mellakoidaan eläkeiän korottamista vastaan. Macron haluaisi nostaa eläkeiän 62 vuodesta 64 vuoteen. Kuulostaa Venäjän touhulta. Eihän Ranskankaan talous kestä terveiden työkykyisenä työntekijöiden siirtymistä eläkkeelle. Useimmissa muissa  Euroopan maissa eläkeikä on edellä mainitussa 64 vuotta. Jatkossa varmaan vielä korkeammalla. Yksi valitettava (?) tosiasia on ihmisten eläminen vanhemmiksi. Onhan se tietysti mahdollista, että ranskalaiset eivät elä vanhemmiksi. Mutta jäitä hattuun ! Eihän mikään kansantalous kestä valtaisaa eläkeläisten määrää. Sanon tämän ihan omakohtaisesta kokemuksesta. Jäin eläkkeelle 64 vuotiaana. Se oli ihan hyvä ikä jäädä eläkkeelle. Mutta, jos se olisi ollut 65, olisin kestänyt senkin. Ranskalaisilla ei näytä olevan käsitystä kansantalouden realiteeteistä. Toisaalta onhan se ihan heidän oma asiansa. Mikä minä olen sanomaan mitään !

Ei kommentteja: