keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Vuoden Pelle Hermanni-palkintoehdokkaat

Pikku Kekkonen on julkistanut tämän vuoden Pelle Hermanni-palkintoehdokkaat. Kansalaiset voivat nyt käydä äänestämässä Vuoden Pelle Hermannia. Mitään suuria järistyksiä raati ei kuitenkaan keksinyt, vaikka ennakkoon aavisteltiin jotakin yllätystä. Tutut ehdokkaat ovat seuraavat:

Keskusta Vaasan piirijärjestö: Kepu pettää aina ja muita kansan hokemia 

Suoraa puhetta Keskustapuolueen syvistä riveistä ja rivien välistä. Puolue, jonka historia toistaa itseään. Kaikesta on pudotti jaloilleen ja nytkin mennään eteenpäin vaikka gallupit näyttävät taaksepäin. Aina on oltu meidän puolella ja eiköhän se tästä iloksi muutu, kun vähän ravistelee, Lintilää !

Kiira Korpi: Runokirja Hyppää vaan !

Runouden jättiläisen menestysteos. Ensimmäinen korjattu painos. Entuudestaan tuttua Korpea elämän raadollisuudesta sanojen raadollisuuteen. Runoilijan vaikuttava näyte piinaavista hetkistä kaapissa ja kaapin ulkopuolella. Miten nousta kustannusyhtiön heittopussista Finlandia-runoilijaksi ? Puoleen hintaan, jos ostaa enemmän kuin kaksi !

Tommi Evilä: Hyppäsin vain, mutta oliko yliastuttu.?

Tuttua Evilää, jossa sanan säilää ei säästellä. Leidien askelmerkit huomataan. Ellei pääse kansanedustajaksi, voi aina kirjoittaa runokirjan. Nyt ne menevät kaupaksi. Taso on sitä tasoa. Tälle leidille löytyy politiikan, kirjallisuuden tai telkun urheiluasiantuntijan maailmasta oma paikkansa.  

Elinkeinoministeri Lintilä: Otin vain yhden lonkeron ja muita tarinoita

Värikäs kuvaus ministerin työpäivästä elinkeinojen, julkisuuden ja alkoholin kulminaatiopisteessä. Loputonta puurtamista ministeriön baarikaapilta yritysillallisille. Omalla allekirjoituksella signeerattu. Saatesanat elinkeinoelämän valtuuskunta. Jatko-osa ”Ministerin salainen salarakas” on myöskin jo kirjakaupoissa.

Veturinkuljettajat heiluttaa

Usein eli lähes aina työmarkkinoilla ollaan lakossa ja käydään työehtosopimusneuvotteluja (pitkä sana) palkan takia. Veturinkuljettajat heiluttaa on aito ja konstailematon tarina hyväpalkkaisista veturinkuljettajista, joilla on ihan hyvä liksa (ainakin viisi tonnia). Mutta vapaa-aikaa on niin vähän, ettei ehdi palautumaan työn ja vapaa-ajan rasituksista. VR on meidän kaikkien rakastama yritys, jonka brändi on kaikille tuttu. Firman monopolijunat ovat usein myöhässä tai eivät tule lainkaan. Syynä on milloin lumisade, vesisade, auringonpaiste tai syksyn lehti, maahan ehti, siinäkin soi Blues (Lasse Mårtensonia lainatakseni).  Nyt valtakunnansovittelijantoimiston (nyt tuli vielä pidempi sana)  keksi  sovitteluratkaisun riitaan. Entä jos puolet junista jätettäisiin suosiolla asemalle, jotta veturimiehet saisivat levätä rauhassa ? Jäljelle jääneet junat ajettaisiin sitten aikataulujen mukaan. Palkka tietysti putoaa, mutta ei haittaa. Vapaa-aikajanaa tässä on tavoitteena.

Riikka Purra: Rasismin ja maahanmuuton ristipaineessa

”Perhana, jos minusta tulee pääministeri”. Suomalaiset Perussuomalaiset Ruotsidemokraattien viitoittamalla tiellä. Nyt purraan hampaat yhteen, ettei vaan sanota mitään. Naispuheenjohtajan arkista kamppailua villiintyneen lammaslauman kaitsijana. Jaetaan ilmaiseksi turuilla ja toreilla. Kerätään kolehti, jonka tuotto menee lyhentämättömänä maahanmuuton vastustamiseen.

Hjallis Harkimo: Yksityisyrittäjästä yksityiseksi yrittäjäksi

Yritystä riittää. Olen aina ollut sydämeltäni yrittäjä. Yritin Kokoomuksessa, ei oltu samaa mieltä. Yritin Venäjän oligarkkien kanssa jäähallibisnestä, siellä se seisoi tyhjänä. Yritin saada Jokerit Venäjän mestariksi, Keravan mestaruus voi olla plakkarissa. Yritän tuplata meidän puolueen edustajamäärän, Minä ja Joel. Sitäpaitsi hallitus on epäonnistunut kaikessa.

Anna - en Anna - Kontula: Naton vastustajasta NATOn vastustajaksi

Oppositioasema oman puolueen riveissä ei hirvitä, vaikka pidänkin siitä. Tervokin piikitteli Putin kannattajaksi. Enhän minä mitään kannata, vastustan aina kaikkea. Kyllä vastustavat ihmiset tarvitsevat oman edustajan puolustamaan vastustamista ja vastustamaan puolustamista.

Li Andersson: Rauhanpuolustajasta NATOn puolustajaksi 

Ennenäkemätön takinkääntö vasemmalta laidalta keskelle oikeistoa. Maamme turvallisuuspolitiikka tarvitsee nyt raskaan arsenaaliin NATO-joukkoja itärintamalle. Päiväkirja yliopistomaailmasta koulumaailman arkeen. Mikä pudotti meidän oppilaat tavallisten taatelintallaajien oppimistuloksiin ? Opettajien taidot, kyläkoulujen lopettaminen, asiantuntijoiden vähäinen määrä ala-asteella, huono kouluaines vai keskinkertainen opetusministeri ? Vilpitöntä pohdintaa mihin suuntaan pitäisi kääntyä ja mihin ei. Suomeksi, Ruotsiksi ja Turuksi.

Petteri Orpo: Oppositiossa on kovin yksinäistä

Nykyinen hallitus on törkeästi ominut ja toteuttanut kaikki Kokoomuksen kärkihankkeet. Korona-ja yritystuet kaikille halukkaille, omakotiasujien sähkötuet, tuplalapsilisät rikkaille ja kaiken lisäksi NATO-jäsenyys. Tätä emme hyväksy. Kokoomus on aina esittänyt ja kannattanut liittymistä Natoon. Puolueettomuuspolitiikka on ajanut meidät aina turvattomiksi. NATO on Suomen ulkopolitiikan selkäranka. Odottakaa nyt kollegat siellä Unkarissa ja Turkissa vielä kuukausi, niin minä pääsen pääministerinä viemään Suomen NATOn jäseneksi ! Siis Niinistön kanssa ! Yhdessä !

Sanna Marin: Hornetit Ukrainalle, jos minä saisin päättää

Aitoja ja hyviä ehdotuksia Suomen kansan elämän parantamiseksi. Maksoi mitä maksoi. Ainahan se vähän maksaa. Valtiovarainministeriö ne maksaa kumminkin. Soteen lisää rahaa. Samoin kaikille omakotiasujille, joilla on sähkölaitteita. Lapsilisät tuplasti kaikille joulukuussa tai ainakin niille, joilla on lapsia. Hoitajamitoitus kaikille vanhuksille. Paremmat palkat, jos on töissä.

Ei kommentteja: