tiistai 21. maaliskuuta 2023

Me onnelliset

 Taas me. Jihaa ! Suomi, me suomalaiset olemme taas tänäkin vuonna maailman onnellisin kansa. Se on yhtä selvä kuin norjalaiset ovat maailman paras talviurheilumaa. Telkussa nuori nais-ihminen kiteytti meikäläisen onnellisuuden sisällön. Kun osaa olla onnellinen pienistä asioista, elämä on onnellista. Niinhän se on. Ei mitää selittelyjä, kyseenalaistamista, ehtoja. Onnittelut meille ! Yksi pieni huomio telkun uutisista. Nykyisin maailman onnellisimman maan uutisissa jokainen uutinen kertoo ongelmista, puutteista, vääryyksistä. Kun niitä katselee päivästä päivään, huomaa itse olevansa onnellinen.

Onnen kunniaksi meillä on tänään kevätpäivän tasaus. Päivä on tästä eteenpäin puolen vuoden ajan valoisampi kuin pimeä. Eikä vain valoisampi vaan neljännesvuosisadan kasvavassa määrin valoisampi. Sataa  vettä, lunta, räntää, eri kokoisia rättejä tai mitä vaan. Aamulla on valoisampaa ja niin on myös iltaisin.

Ikuisuusremontissa oleva Olkiluoto 3 on alkanut tuottamaan sähköä. Toki koekäytössä, mutta kuitenkin. Nyt tekisi mieli alkaa tuulettamaan, mutta ollaan viisaampia. Tyynesti totean, että jos hyvin käy, Olkiluoto alkaa ensi kuussa tuottamaan täysitehoisesti sähköä eri puolilla Suomea eläville kansalaisille, yrityksille ja teollisuudelle. Juuri nyt kun emme tarvitse niin paljon sähköä. Kaikki otetaan vastaan mitä saadaan ja sähkönhintahan putoaa tietysti halvemmaksi. Se pörssisähkö. 

Vielä on päivä vaalien ennakkoäänestyksen alkamiseen. Vaaleissahan mitataan ihmisten kykyä kuunnella yhtä hyvää ja tuhatta kaunista. Poliitikot ovat nöyriä ja kuuntelevat kansalaisia. Pian vaaliovet sulkeutuvat ja poliitikot voivat keskittyä taas siihen vaikeaan ja raskaaseen ammattiin, josta tavallinen kansa ei ymmärrä hölkkäsen pöläystä. Ottakaan siis täysi ilo irti tästä poikkeuksellisesta tilanteesta. Kannatta luvata kaikille ehdokkaille, että äänestä juuri häntä, koska hän on viisain, vaatimattomin ja vilpittömin. Hih, hih hii ! Laskettelin kyllä luikuria, mitta eivätkä sokeat näe. Useimmat sokeat ovat niin täpinöissään ja täynnä itseään, että uskovat mitä tahansa höpinöitä.

Helsingin yliopisto on julkistanut uudet kunniatohtorit. Teologisen tiedekunnan osalta vihitään kaksi kunniatohtoria. He ovat Greta Thunberg ja Sauli Niinistö. Thunberg kieltäytyi menemästä kouluun ja Sauli Niinistö vei Suomen Natoon. Tai jos tarkkoja ollaan, ei ihan niin. Thunberg yritti pysäyttää ilmastonmuutoksen ja Niinistö sai 75% suomalaisista kannattamaan sotilasliittoa. Teologisesta näkökulmasta katsottuna merkittäviä aikaansaannoksia molemmat. Tai mistä minä tiedän. Olen pelkkä riemuylioppilas ja kaiken lisäksi pakana.

Hyviä uutisi kaikille NHLstä kiinnostuneille. Veikkausta lähettää taalakiekon otteluita Telkusta maksutta. Yleensähän,pelit pelataa silloin kun Suomessa on yöaikaan. Mutta todellinen fani katselee otteluita ihan milloin vain. Nyt sitä voi tehdä. Tarvitsee vain rekisteröityä Veikkauksen asiakkaaksi ( ei maksa mitään) ja hakea VeikkausTVn. Siltä se näkyy. Maailman paras lätkäsarja. Mikko Rantanen, Roope Hinz, Sebastian Aho, Mito Heiskanen, Alexander Barkov, Matias Maccelli jne.

Junankuljettajien lakko alkoi sittenkin maanantaina. Ministeri yritti siirtää lakkoa ja valtakunnansovittelija teki erilaisia ehdotuksia. Ei onnistunut. Nyt junat eivät kulje. Tai, jos ollaan tarkkoja, henkilökuljetuksia ei järjestetä, mutta tavaraliikenteessä junia voi liikkua. Itse olen varsin rauhallinen lakon takia. Peltsun takana olevilla raiteilla ei kulje Helsingin junia. Se ei kuitenkaan haitta, sillä minulle on ollut samantekevää  junien touhu. Olen mennyt Hesaan halpisbusseilla alle kympin siivu. Kaiken lisäksi bussit ovat kulkeneet ajallaan. Toisin on VRn suhteen. Usein junat ovat myöhässä tai eivät kulje lainkaan (samanlaista on nykyisin Nyssen touhu Tampereella). Hinnat ovat väännetty yläkanttiin, kun kilpailu puuttuu. Monopolilla on monopolin hinnat.

Ei kommentteja: