perjantai 3. maaliskuuta 2023

Osaka Teppanayaki

 

                                                Kokkien valmistama Teppanayaki-annos

Merkkipäivän kunniaksi vein vaimoni lounaalle Koskikeskukseen. Kolmannessa kerroksessa on uusi ravintola Osaka Teppanayaki.  Se oli perjantai-iltapäivällä tupaten täynnä vaikka asiakaspaikkoja on sata. Osaka on sushiravintola lisättynä Teppanayaki kokeilla. Se taas tarkoittaa, että ruokailija valitsee lautaselle kasviksia kaloja ja lihoja ja vie ne kokeille valmistettavaksi. Lautasen mukana on numero ja  ruokailijalle jää laite joka hälyttää, kun ruoka on valmis haettavaksi ja syötäväksi. Ilman tätäkin palvelua tarjolla on iso joukko sushiravintolan antimia. Lounashinta (kolmeen asti) on Teppanaykin kanssa 14,90 € ja euron halvempi ilman. Iltakattaus on 24,90 € tai 22,90 €

Söin alkuun tulista kalakeittoa, sitten vajaa kymmenen sushia, friteerattua kalaa ja kanaa, kiinalaista kanaa ja possua, nuudelia, katkarapusipsejä, salaattia ja keitettyjä kasviksia. Teppanayakilautaselle keräsin sipulia, paprikaa, nuudelia, kalaa, kanaa, surmia ja teriakikastiketta. Kymmenen minuutin odottelun jälkeen laite alkoi välkkyä ja kävin hakemassa ruoka-annoksen. Se oli oikein maukas. Erityisesti kala oli kevyttä ja maukasta. Jälkiruoaksi otin teetä, kakunpaloja, donitsin ja jäätelöä. Kun ruokaa saa syödään miten paljon tahtoo, söin aivan liian paljon. Sellaista se on kun nälkäinen pääsee kerrankin ravintolaan.

Jos tykkää aasialaistyylisestä ruoasta, suosittelen Osaka Teppanayakia. Se on ostoskeskuksen keskellä ja melko levoton, mutta eipä toista tällaista paikka ole ainakaan Tampereella.

Ei kommentteja: