perjantai 10. maaliskuuta 2023

Tappara hoiteli Ilveksen ja runkosarjan voiton

 


Tappara osoitti jälleen kovuutensa Liigan runkosarjassa. Voitosta pelattiin Nokia Arenalla paikallispeli. Voittajalle oli luvassa runkosarjan voitto. Tappara otti komennon heti alkuminuuteista lähtien. Selkeä 5-3 voitto takasi runkosarjan voiton. Ilves saavutti runkosarjan kakkossijan ja se näytti tyydyttävän pelaajia. Olin paikalla ja itselleni tuli hieman sellainen vaikutelma, että Tappara hoiteli hommat helposti eikä Ilveksellä ollut mitään sitä vastaan. Tappara luisteli Ilvekseltä karkuun ja puolusti tarkasti. Molemmat joukkueet välttelivät kovia kontakteja ilmeisesti loukkaantumisvaaran takia.

Tappara on selkeästi Liigan kovin joukkue. Aamulehdestä veteraanikiekkoitija ja Tapparan paras pistemies  Jori Lehterä valloitti kulissien takaista toimintaa. Lehterä sanoi, että hänelle itselleen on tärkeintä pitää innostus vireänä niin peleissä kuin harjoituksissakin. Voitetun ottelun jälkeen ottaa pannuun kun valmennusjohto alkaa kertomaan mitä asioita oli voitu tehdä paremmin. Kyse on laatutyön perusasiasta. Curre Linströn kiteytti valmennusfilosofiansa lauseeseen ” Lite bättre”. Vähän paremmin . Sitä vaaditaan laatutyön kehittämisessä ja sitä Tapparan valmennusjohto vaatii vuodesta toiseen.

Ilves saavutti runkosarjan kakkospaikan. Se on oikein hyvä saavutus. Mestaruus on kyllä vielä liian kaukana. Hopea olisi hyvä saavutus viime vuoden pronssin jatkeeksi. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja käytännössä se vaatisi vielä pelin tason pitämistä korkeana pelistä toiseen.

Tampereen paikallinen loppuottelu on monien mielessä. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, mutta se on monen mutkan takana. Tässä vaiheessa kymmenen joukkuetta haaveilee loppuottelusta. Toukokuun alkupuolella olla viisaampia mitalijoukkueista. Eiköhän siellä ole pari tamperelaista joukkuetta !

Ei kommentteja: