lauantai 4. heinäkuuta 2015

Graavattua lohta eri tavoin

Löysin lehdestä kivan ohjeen tai tarkasti ottaen kolme ohjetta tehdä graavilohta uudella tavalla. Ostin puolen kilon häntäpalan lohifileetä. Tässä teille:

Jalopeno-sitruuna
1 pieni jalopeno
2 rkl sitruunaöljyä
1/4 tl sokeria
1/3 rkl merisuolaa
Veistetään lohesta ohuita viipaleita noin kolmasosa kalasta. Leikataan jalopeno ohuiksi viipaleiksi. Sekoitetaan yllä mainitut ainekset kalaan. Laitetaan jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.

Appelsiini-inkivääri
2 rkl raastettua appelsiini kuorta
1 rkl raastettua inkivääriä
1tlk korianteria tai korianterin siemeniä
1 tlk juustokuminaa
1/3 rkl merisuolaa
Taas viilletään lohesta kolmannes ohuen  ohuita viipaleita ja sekoitetaan em. ainekset kalaan. Laitetaan jääkaappiin vuorokaudeksi muhimaan. Mielellään muovikelmun alle.

Muscovado
2 rkl Muscovado-sokeria
         Valkopippuria
Leikellään loput lohesta ohuiksi viipaleiksi ja sekoitetaan sokeri ja valkopippuri kalaan. Peitetään kelmulla ja laitetaan jääkaappiin vuorokaudeksi.

Seuraavana päivänä keitetään uusia perunoita tai leivotaan tuoreita sämpylöitä, joiden päälle laitetaan eri lajeja graavilohen paloja.  Saattaa viedä kielen mukanaan, mutta ei hätää.  Musiikkiliikkeistä ja työväenopistoista saa uusia kieliä.







Ei kommentteja: