perjantai 24. heinäkuuta 2015

Toppless-parturi Tampereelle

Hallitus on ehdottanut/vaatinut työmarkkinajärjestöjä (työntekijäjärjestöjen) sopimaan yhteiskuntasopimuksella työajan pidentämisestä parillakymmenellä päivällä vuodessa.  Työntekijäjärjestöt ovat kritisoineet tätä yksipuolista sanelua voimakkaasti. Nyt siihen on ehdotettu ratkaisuksi kompensaatiota - topplestyöntekijöitä. Samalla Suomen elin-keinoelämää aktivoidaan  tällä vanhalla keinolla. Yläosaton parturi leikkaa hiukset ja tarjoa rentoutumishetken työn rasittamille työläisille. Tampereella näytetään hyvää esimerkkiä koko Suomeen. Tätä uutta keinoa on tarkoitus laajentaa koskemaan kaikkia valtion työntekijöitä.

Topplestyöntekijöitä on tulossa erityisesti virastoihin. Tietenkin myös Alkoon, Poliisiin ja verovirastoon. ELY-keskuksien puhelinvastaajat ovat myös jatkossa vähissä vaatteissa, vaikka sen voi kuulla ainoastaan kysymällä. Maistraatissa suoritetun vihkimisen hoitaa yläosaton virkailija. Tullissa maahamme Ei-EU-maista saapuvien matkailijoiden passit tarkastaa jatkossa yläosaton köriläs. Valtion kala-ja riistanvalvontatoiminta toteutetaan paidattomana. Varmasti nuoria motivoi tieto yliopistojen professorien, ammattikorkeakoulujen lehtoreiden ja ammattioppilaitosten opettajien liittymisestä toplesstyöntekijöiden joukkoon. Myös Veikkauksen työntekijöitä sekä asioimispisteitä houkutellaan mukaan.

Valtion työntekijöiden puolella uudistus on otettu ristiriitaisin tuntein vastaan. Mikä on heidän kompensaationsa ? Vaaditaan palkankorotusta tai vähintään työajan lyhentämistä. Valtioneuvostosta kerrotaan, että asiaa pohditaan kolmen koplan seuraavassa kokouksessa. Pääministerin mukaan valtion työntekijöiden uhrautumista ei jätetä huomioimatta. Luvassa on ylimääräinen koulutus- ja virkistyspäivä sekä työntekijöille että esimiehille.

Ei kommentteja: