maanantai 6. heinäkuuta 2015

Viimeinen työpäivä

Aamulla liputettiin. Ihmettelin miten kaikki tiesivät sen. Olin otettu. Tänään oli viimeinen työpäiväni. Edessä on pitkä loma ja sen jälkeen eläke. En enää palaa työhön. Palautin avaimet, ajanseurantalätkän ja sen sellaiset tykötarpeet. Olen tehnyt työurani ja nyt koittaa vapaus. Reilu 38 työvuotta tällä alalla. Kiitos ja kumarrus. Nyt se kaikki on tehty. Eino Leinokin oli lippuineen hommassa mukana.

Shampanjapullo odottaa maistajaansa. Sen kunniaksi ei juoda kuoharia vaan parasta. Tänään on juhlapäivä. Huomennakin on juhlapäivä, koska huomenna on ensimmäinen päivä, jolloin pysyttelen kotosalla. Ylihuomennakin juhlin, sillä silloin on toinen päivä lomalla, sitten kolmas ja neljäs. Syksyllä alan kokopäiväiseksi eläkeläiseksi. Nyt on riemun päivä.

Mutta viimeinen päivä oli myös  humoristinen. Kerrottakoon tämä. Viimeisenä päivänä hyväksyin päätöksen Suomi-Kreikka ystävyysseuran avustuksesta. Juuri kun kreikkalaiset päättivät sanoa Euroopalle ei. Minä myönsi avustusta. Naureskeltiin, etten hyväksyisi. Hoitakoot itse hommansa. Hyväksyin kuitenkin. Viimeisenä virkatehtävänä.


Ei kommentteja: