maanantai 27. heinäkuuta 2015

Hölkällä hyvää oloa

Olen nyt hölkkäillyt kolme viikkoa joka aamu.  Tarkoituksena on pudottaa painoa ja saada hyvä olo. Painoa pitäisi saada putoamaan kolme-neljä kiloa. Painonpudotuksen myötä olo kevenee myös hölkätessä ja motiivi paranee pikku hiljaa. Ensimmäinen viikko olikin aika tököttelyä. Pystyin ottamaan hölkkäaskeleita viidenkymmen metrin verran, joskus jopa sata. Sitten piti kävellä ja palautella. Nyt pystyin vaivoin hylkäämään koko pari kilometriä.  Yritän kuitenkin kuunnella itseäni ja päivän kuntoa. Hölkkään sen verran kun pystyn ilman kipua tai sydämen läpätystä tai hengityksen ahdistusta. Homman pitää olla myös kivaa. Kiloja on pudonnut tähän mennessä ehkä kaksi. En ole suuremmin muuttanut ruokailutapojani. Syön ehkä hieman vähemmän päivittäin kuin ennen. Karkkeja vähemmän.

Muutosta on tapahtunut myös henkisellä puolella. Päätä ei särje eikä vatsa ole sekaisin.  Päivittäiset kolotukset ovat häipyneet. Sillä on paljon merkitystä elämässäni, sillä yli kuusikymppisenä olen alkanut tottumaan erilaisiin vikoihin.  Aamuisen happihyppelyn myötä olo on virkeämpi, hapekkaampi ja hengitys kulkee. Se onkin merkittävin muutos.

Jos ajattelen asiaa taaksepäin, suurin motivoiva tekijä on ollutkin juuri tämän huonon olon ja pikkukipujen poistaminen. Päätin asiasta vielä töissä ollessani. Nyt lomalla lenkki on ollut aamulla mahdollinen, sillä olen aamuvirkkuihminen. Paras lenkkiaika minulle on heti herättyä. Iltaisin töitten jälkeen olen ollut liian väsynyt. Nyt kun työelämä on takana, voin keskittyä tähän aamupäivän uuteen  riittiin.

Haluan kannustaa kanssaveljiä ja -sisaria omaan kuntoiluun. Tärkeintä ei ole suorituksen suuri teho vaan toistuvuus. Omalla toimintatavalla vähäinenkin liikunta palkitsee. Kaikenlaiset kuntosalien ohjelmat ja mediaan kuntoiluohjeet ovat suunnattu jo ennestään hyväkuntoisille ja motivoituneille ihmisille. Niitä voi sitten vetää, kunhan saa oman kunnon hyvälle tasolle. Itselleni riittää pieni suoritus päivittäin ilman liikaa höntyilyä. Silläkin saa säännöllisesti toteutettuna muutoksia aikaan.

Ei kommentteja: