tiistai 28. heinäkuuta 2015

Venäjän uutisia

Venäläinen sukellusvenehylky on löydetty Tukholman saaristosta. Kyseessä on Catfish- niminen sukellusvene vuodelta 1916. Nyt venäläisten ei tarvitse enää pyöriä Tukholman saaristossa etsimässä kadonnutta sukellusvenettä. Samalla Ruotsin viranomaiset voivat laskea rannikkovartioston miesvahvuutta, huokaista helpotuksesta ja lepytellä tiedotusvälineitä.

Ruplamiljardöörien määrä on kasvanut Venäjällä taloudellisesta lamasta huolimatta. Tämä tuntuu oudolta, kun erilaiset pakotteet ja Venäjän talouden alamäki ovat heikentäneet tavallisten ihmisten elämää. Rikkaiden rikastuminen johtunee ruplan kurssin heikkenemisestä. Osa rikkaita on myös kotiuttaneet ulkomaisia rahojaan, joista nyt saa ruplia huomattavasti enemmän. Dollarimijonäärejä on Venäjällä 82.000 henkilöä, josta Moskovassa 62.000 henkilöä.

Presidentti Putin haluaa ehdottaa FIFAn puheenjohtaja Sepp Blatterille Nobelin palkintoa. Putinin mukaan Blatter on rehdisti johtanut kansainvälistä jalkapalloliittoa mm. antamalla seuraavat kisat Venäjälle.  Hänen mukaansa Blatter ei ole sotkeutunut lahjontaskandaaleihin vaan se on lännen yritys viedä Venäjältä kisaisännyys. Näin rohkealla toiminnalla Blatter on ansainnut Nobelin.

Kidutuksen vastainen-järjestö on päättänyt lopettaa toimintansa Venäjällä. Nizni Novgorodissa kotipaikkaansa pitävä järjestö kertoi joutuneensa "ulkomainen agentti"-listalle. Se tarkoittaa, että järjestö saa rahoitusta lännestä. Listalle joutuneet järjestöt joutuvat sisäiseen syyniin erityisesti talouden takia ja myös muuten toimintaa tullaan rajoittamaan. Järjestö ilmoitti mieluummin lakkauttavan toimintansa.


Ei kommentteja: