perjantai 20. toukokuuta 2016

Alkon vastaus

Valkoviinin maku muuttui muoviseksi, kun pakkaus oli auki viikon. Palautin jäljellä olevan juoman Alkon laadunvalvontaan.

Tänään Alkosta tuli vastaus. Siinä todettiin, ettei viiniä ole tarkoitus pitää avattuna, koska viini hapettuu. Mikäli haluaa säilyttää avattua viiniä, kannattaa ostaa hanapakkaus. Siinä on korkki, joka ei päästä ilmaa säiliöön.

Olen juonut viiniä lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Tiedän toki, että viini hapettuu pullon ollessa auki muutaman päivän. Nyt kyse olikin siitä, että viinissä maistui muovi. Halusin tietää irtoaako muovitölkistä jotain aineita kun se on avattu aiemmin. Siihen ei tietenkään tullut vastausta.  Nytkään en kaivannut näitä yleisesti tiedettyä totuuksia. Sen sijaan kiinnosti outo maku ja mahdollinen tölkin ominaisuus erittää jotain outoa muovimatosta makua. Tämä ei näyttänyt kiinnostavan myyvän Alkon johtaja tai emäalkon laadunvalvontaa. Se ei ollut yllätys.

Muistan kahdeksankymmentäluvulla, kun pullo valkoviiniä maistui oudolle. Kirjoitin suoraan Saksaan viinin tuottajalle. Sieltä kerrottiin, ettei vielä ole keksitty täysin pitävää korkkia. Korkki on saattanut falskata. Tuottaja toivotti minut tervetulleeksi tutustumaan viinitilalta ja lähetti pullon ehtaa minulle postissa.

Nyt monopoliasemassa oleva yritys on etääntynyt todellisesta kaupankäynnistä ja asiakkaista. Reklamaation edessä, se ottaa puolustusasemaan, eikä ole kiinnostunut asiakkaiden kommenteista. Siinä yksi syy lopettaa Alkon erityisasema ja tuoda viinit elintarvikeliikkeisiin.

Ei kommentteja: