torstai 12. toukokuuta 2016

Ruohonleikkuri

Maailman komeimmalla miehellä George Clooneyllä on maailman kaunein vaimo. Hän on juristi ja ollut jo kaksi vuotta naimisissa maailman komeimman kanssa.  Hänen nimensä on Amal. Nyt kun George täytti vuosia, Amalin piti ostaa synttärilahja. Hän osti ruohonleikkurin. Sellaisen päältä ajettavan leikkurin. Tämä siksi, että rakastettava vaimo tiesi kuinka paljon aviomies haluaa ajaa ruohoa heidän Englannissa olevalla pihallaan.

Mitä tästä opimme ? Monta asiaa.

1.  Maailman kauneimmat ihmiset ovat inhimillisiä olentoja, aivan kuten sinä tai minä. Minäkin voisin ostaa vaimolleni ruohonleikkuukoneen. Tai siis, jos minulla olisi vaimo. Tai ehkä haravan, koska nurmikkoa on vain parikymmentä neliötä. Mutta jotain kuitenkin. Ehkä puutarhasakset.

2. Rakastava ihminen ostaa kumppanilleen käytännöllisen esineen. Sen me kaikki voimme muistaa, kun seuraavaksi osteleminen rakkaimmillemme lahjoja. Olisi voinut luulla, että rahaa törsätään koruihin, maailmanmpärysmatkoihin tai arvoesineistöön. Ehei. Maailman kauneimmille se on arkea. Arki on heille juhlaa ja harvinaista herkkua. Kannattaa muistaa tämä seuraavalla kerralla, kun pitää imuroida tai siivota vessanpönttöä.

3. Tärkeintä on ilahduttaa ja huomioida lahjan saajaa. Ei lahjan hinta tai kalleus. Pienikin päältäistuttava ruohonleikkuukone voi ilahduttaa synttärisankaria, kun se on hänen sydäntään lähellä.  George Clooney oli puhunut jo vuosia (kaksi vuotta !) kuinka hän halusi lapsena (tai nuorena vai oliko se aikuisena tai ehkä vanhuksena) ajaa ruohikkoa leikkuukoneella.

4. Milloinkaan ei ole liian myöhästä toteuttaa oma unelma. Jotkut ajattelevat, ettei 55-vuoden jälkeen ole mitään elämää, mutta se on väärä käsitys. Vanhuksenakin voi olla ketterä kiipeämään ruohonleikkuukoneen puikkoihin ja ajaa tuntikausia maatilan nurmikoita. Kunhan pitää huolen, ettei joudu tekemään sitä työkseen. Eli kahdeksasta neljään. Silloin se ei ole enää unelmaa.

5. Sanotaan, ettei nykyihmisillä ole aikaa harrastuksiin. Se onkin totta. George Cloneykin kertoi tästä ruohonleikkuuhommasta markkinoidessaan uutta elokuvaansa. Tuskin George ehtii
elokuvarooleistaan leikkailemaan tilan nurmikoita kuin kerran kesässä, mutta tärkeintä on tunne. Tunne siitä, että kotitilalla on oma päältäistuttava ruohonleikkuukone ja vihreä silmiinkantamaton nurmikko, joka kasvaa, kasvaa ja kasvaa. Kunnes se leikataan.

6. Kateellisia harmittaa, että maailman komeimmalla miehellä on maailman kaunein nainen. Ei kannata harmitella. Monestakin syystä. Myös komeimmalla miehellä pitkään jatkuva liitto johtaa siihen, ettei enää huomaa minkäänlainen siippa on huushollissa. Siihen tottuu. Enemmänkin näkee millä tuulella se on, kun miltä se näyttää. Siinäkin mielessä me tavikset olemme samanlaisia kuin kauniit ja rohkeat. Sitäpaitsi Clooney saattaa seuraavan elokokuvan kuvauksissa tavata nuoren vampin ja erohan siitä tulee. Sitten uuden eukon täytyy miettiä, minkä lahjan ostaa Clooneylle 60-vuotislahjaksi.

Ei kommentteja: