maanantai 16. toukokuuta 2016

Pahentunutta viiniä

Vapuksi ostettiin litra etelä-afrikkalaista viiniä. Se jäi kuitenkin viikoksi jääkaappiin. Sitten juotiin puolet viinistä. Viime viikonloppuna eli viikko edellisestä juotiin loput. Nyt viini maistui oudolta. Maku oli jotenkin muovimaista, ikäänkuin tölkistä olisi irronnut jotain. Kaadoin puoli lasillista viiniä tölkkiin takaisin, jotta Alkolle jäisi jotain tutkittavaa.

Tänään mentiin viemään viini tutkittavaksi. Alkon pikkupomo ei ottanut oikein koko asiaa vakavasti. Hän ei jättäisi viiniä seisomaan jääkaappiin edes päiväksi. Lisäksi viiniä oli hänen mielestään liian vähän, jotta sitä voitaisiin tutkia.  Sanoin, ettemme halua uutta viiniä vaan vain reklamoida huonosta viinistä. Jos sitä voitaisiin tutkia jossakin laboratoriossa. Ehkä Alkolla on sellainen. Ja ehkä Alkoa kiinnostaa huononmakuinen viini. Vai onko monopoliasema niin suvereeni, ettei kannata kaikenmaailman valituksia kuunnella. Sellainen olo tuli meille.

Muuten olen sitä mieltä, että viinit siirrettäisiin maitokauppoihin. Alkon viineissä on paljon parannettavaa, muttei se näytä kiinnostavan henkilökuntaa.

Odotan, että saamme viikon kuluttua viestiä Alkon laboratoriosta: " Viiniä oli niin vähän, ettei siitä saatu kunnon näytettä, lisäksi se oli jo vanhaa."

Ei kommentteja: