keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Työllisyyden musta päivä

Tänään on kerrottu kahdesta suuresta alasajo-asiasta. Talvivaaran kaivoksen alasajon suunnittelu aloitetaan tänä vuonna. Mikroshortsit ilmoitti, että puhelintoiminnan lopetetaan Suomessa. Meillä tämä tietää 1350 henkilön irtisanomista.

Talvivaaran/ Terrafamen kaivostoiminnan alasajo on kova isku Sotkamolle ja Kainuulle. Toisaalta valtion varojen loputon työntäminen kannattamattomaan kaivokseen ei ole perusteltua. Ympäristöluvan määräikaistaminen oli lopullinen niitti, joka lopetti ulkopuoliset neuvottelut rahoituksesta. Rahaa palaa joka tapauksessa vielä satoja miljoonia,mennen kuin toiminta on lopetettu ja ympäristöriskit voitettu.

Microsoftin päätös on varmasti katkera pala erityisesti Tampereen ja Salon työntekijöille ja kaupungeille. Nokia myi puhelintoiminnan Microsoftille, joka nyt lopettaa koko bisneksen Suomessa. Onko tässä mitään järkeä ? En minä ainakaan ymmärrä. Nokia puhelimet ovat toisaalta alkamassa, kun Nokia nimen käyttöön on annettu lupa suomalaiselle firmalle. Mutta Elopin ja Microsoftin toimia on vaikea ymmärtää. Nokian puhelimet pelattiin ulos markkinoilta. Mutta kuka tästä hyötyi ja mitä ? Ehkä Suomessa ei sittenkään kannata tehdä puhelimia. Siihen ei ole vastauksia.

Ei kommentteja: