sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Helluntain Heili

Helluntaita vietetään taas tänään. Muutoin mukava pyhäpäivä. Kaupattiin ovat helluntaina auki. Mutta helluntai poikkeaa muista pyhistä Heilin takia. "Jollei Heiliä helluntaina, ei koko kesänä". Helluntai on erityisen tärkeä päivä ajatellen kesän kumppanuuksia. Itselläni asia ei ole ongelma. Minulla on tänään heili plakkarissa ja kesällä myös. Viime vuonnakin oli heili ja kesä meni oikein rattoisasti.  Heilani on oikeasti ihan kiva ja hyvännäköinenkin. Minun heilini nimi on kyllä ihan eri, mutta olemme sopineet, että saan kutsua häntä Heiliksi tänään, helluntaina.

Monilla asiat eivät ole näin. Joillakin on useampiakin Heilejä, mutta monilla ei yhtään. Vielä on muutama tunti korjata tilanne. Paras tapa on tietysti mennä aamulla kirkkoon. Siellä on useita heilejä. Yleensä he eivät kuule tai näe juuri mitään, jolloin heilin voi taluttaa kotiinsa. Hänet voi sitten maanantaina taluttaa kotiinsa. Yleensä he eivät muista mitään, tai edes tiedä missä asuvat. Päinvastoin he ilahtuvat seuralaisesta, uudesta kodista ja uudennäköisistä kahvimukeista.  Myös vanhusten palvelutaloista voi hakea vanhoja heilejä.

Toinen keino, joskaan ei niin varma, on ulkoiluttaa koiraa. Koiraihmiset ovat seurallisia ja tottuneet höpisemään joutavia. Jollei ole koiraa, voi lainata koiran naapurista tai koiratarhalta. Koiran kanssa keskustellaan mukavia ja kerätään sympatiapisteitä. Sitten ehdotetaan partnerille pientä mutkaa kotimatkalle. Viedään heili kotiin tutustumaan koiratarvikkeisiin, koiranruoka-astiaan ja puruleluihin. Niitä on syytä hankkia iso kasa, ettei jutunjuurta tarvitse lopettaa. Koiraihmiset ovat mukavia ja puheliaita. He pitävät koiraihmisistä, eivätkä ole turhan kranttuja kumppanin ulkoisista ominaisuuksista.

Kolmas keino on netin kontaktipalstat. Ei kannata kuitenkaan käyttää normaalia kaavaa vaan mieluummin ehdottaa yhden illan tuttavuutta. Kannattaa painottaa, että kyse ei ole seksistä, urheilusta tai juopottelusta. Platoninen ilta kolahtaa kaiken kokeneisiin heileihin. Heille keskusteleva mies on yhtä eksoottinen kuten puhuva katsastusmies autoilijoille. Hyvin menneen illan jälkeen tulee takuuvarmasti kuuma kesä.

Viimeinen mahdollisuus on käyttää henkilöstöfirmaa. Sellainen varamiespalvelu on ammattimainen
ja asiansa osaava taho. Heiliö ovat ulkonäöltään ehkä hieman ankeita, mutta parempi pyy pivossa kun kymmenen oksalla. Nyt on kyse kesästä ei silloin kannata kursailla. Sitäpaitsi hyvännäköiset Heiliö voivat karata kesään mennessä paremmille apajille. Tylsä heili on usein lojaali, luotettava ja vähäpuheinen. Tosin hänestä voi olla syksyllä vaikea päästä eroon. Taitavasti sen voi hoitaa kertomalla, että vaimo odottaa kotona lasten kanssa.

Ei kommentteja: