keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Janssonin kiusauksen resepteistä

Päätin tehdä Janssonin kiusausta poikien saunaillan iltapalaksi. Kiusaus on maukasta, suolaista ja helposti syötävää. Melkein kaikki tykkäävät kiusauksesta. Tein oman, perinteisen kiusauksen. Siihen tulee perunoita, sipulia, Abban anjovisfileetä, kermaa, suolaa ja voita. Siis varsin yksinkertainen ruoka, joka palkitsee ruokailijat.

Katsoin varmuuden vuoksi netistä, kuinka pitkään kiusausta pidetään uunissa. Hämmästys oli suuri, kun huomasin, että valtaosassa netissä olevista ohjeista käytettiin pakastettua peruna-sipuli seosta. Olen pettynyt. Onko ruoanlaitto muuttunut tällaisten puolivalmisteisten ainesten varaan. Ymmärrän kyllä, että kaupat haluavat myydä pakastimessa tyhjäksi kaikenlaisista pakastuspusseista. Ymmärrän myös, että ihmisillä on kauhea kiire, eikä perunoita jakseta kuoria, puhumattakaan sipuleista. Mutta en ymmärrä sitä, että hyvänmakuinen ruoka ei kiinnosta. Kotona hyvistä perunoista, sipulista, kermasta ja kunnon anjoviksista tehty kiusaus kepittää kirkkaasti kaikenlaiset pussipakasteet. Siksi esitän julkisen vastalauseeni ja vatsalauseeni oikean Janssonin kiusauksen puolesta.

Esitän lisäksi, että pakasteperuna-sipulipusseista tehty kiusaus nimetään uudelleen. Uusi nimi voisi olla: Janssonin hätävara, Helppo kiusaus,  Pakaste Jansson, Jäätynyt kiusaus, Janssonin mauton kopio, Jaa-Jaa Jansson,  Aloittelijan kiusaus, Kiireisen kiusaus, Pikakiusaus, Kiusaamatta paras,  Olipa kerran Jansson, Jan-Magnuksen heikko hetki.

Ei kommentteja: