lauantai 14. toukokuuta 2016

Jääkiekkoselostus

"Katoavaista on maine, mammona" - sanotaan. Näin näyttää käyneen myös jääkiekkoselostusten osalta. Entinen selostajaykkönen Antsa Mertaranta on alkanut kuulostaa tavikselta. Selostus soljuu tutulla nuotilla, mutta siinä on jo Aimo annos menneisyyttä. Uutta ilmettä ja uusia intonaatioita kaivataan. Ansassa ei sinänsä ole mitään vikaan. Selostuskulttuuri on vaan muuttuvaa laatua ja siinä mielessä uutta ääntä kaivataan. Ylellä alkaa olla monia vastaavia osaajia. Se on tietysti katsojan kannalta miellyttävää.

Vielä pahemmin on käynyt Suomen jääkiekon perustajan ja  ei-isän, Leijonien keksijän ja hokeyn besserwisserin. Enkä tarkoita Kummolaa. Tarkoitan tietysti Tami Tammista. Intomielisesti kommentit eivät enää pure vaan ovat ennalta odotettavia, yleistä kiihkoilua. Asut ovat komeita, mutta mies asujen sisällä toistaa itseään. Asiantuntijan terävyys on kadonnut ja jäljelle on jäänyt jankuttaminen.

Uusi aika ja uusi ilme. Se on nyt edessä maikkarillakin. Maksullisilla kanavilla on paljon manttelinperijöitä, se ei ole ongelma.

Ei kommentteja: