sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Eurot viisuiltiin

Paljon euroja viisuiltiin lauantaina Tukholmassa. Ennakkosuosikit voittivat. Paras oli Ukrainan poliittinen laulu nykysovituksena. Poliittiset laulut ovat toki kiellettyjä, mutta jos ne verhoillaan sopivasti ja esittäjämaa tarvitsee sympatiaa, poliittiset laulut hyväksytään. Paras musiikilinen kappale oli Australian kappale. Australia ei kuulu toistaiseksi  Eurooppaan, mutta kaikki on mahdollista. Jos aussit olisivat voittaneet, kisat oli järjestetty kuitenkin Euroopassa. Tässä mielessä Ukrainan voitto oli hyvä uutinen. Sitäpaitsi Australiaan ei kukaan tavallinen euroviisufanit pysty matkustamaan kalliiden lentomatkojen takia. Kisojen ennakkosuosikki Venäjä jäi kolmanneksi.  Joka vuosi Venäjä on kärjessä, koska venäläiset asuvat lukuisissa Euroopan maissa ja voivat näin äänestää ulkomailla Venäjää. Muut maat eivät voi äänestää itseään kotimaassa. Suomalaisia on vain vähäisiä määriä ulkomailla, joten emme voi hyödyntää tätä Venäjän etuoikeutta. Ehkä voisimme lähettää joka vuosi miljoona suomalaista eri Euroopan maihin äänestämään Suomea viisuissa.

Ulkonäkökisassa titteli meni odotetusti naisten puolella Armeniaan ja miesten puolella Unkariin. Kisa oli tasaväkinen, mutta ennakkosuosikit eivät pettäneet tässäkään lajissa.

Saas nähdä onko Ukrainalla pätäkkää järjestää viisukappale ensi keväänä ? Ehkä muut maat joutuvat keräämään ekstrakolehdin Unrainan puolesta. Mitäs äänestivät ! Nyt saavat maksaa. Ei vaan, olihan se ihan dramaattinen biisi.

Ei kommentteja: