Keräsin entisen sähkölinjaan aukealla tuoreita nokkosia. Leikkelin lehdet eroon varsista. Kiehautin lehtiä viitisen minuuttia isossa kattilassa. Sen jälkeen kaadoin lehdet lävikköön ja leikeltiin ne pienensi silpuksi.
Lisäsin kolmeen desiin maitoa palan tuorehiivaa (20 gr), suolaa, oliiviöljyä, vehnä- ja ruisleseitä, vehnäjauhoja ja nokkoset. Vaivasin taikinaa vatkaimella kymmenen minuuttia. Sitten laitoin taikinan puoleksi tunniksi kohoamaan. Leivoin taikinasta sämpylöitä, jotka saivat kohota uunissa 50 asteen lämmössä toiset puoli tuntia. Sitten lisäsin lämmön kahteensataan. Laitoin uunin pohjalle lautasen vettä, jotta kuorista tulisi kovempia.
Mainio ravitseva sämpyläherkku. Päälle margariinia, kinkkua, juustoa, tomaattia, kurkkua tai ihan pelkiltään. Hyvää !!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti