Pakkahuoneen aukiolle oli pystytetty viikonlopuksi jo perinteisiksi muodostuneet chilinsyöjien omat festivaalit. Itsekin ehdin paikalle sunnuntai-iltana. Tarjolla oli pääosin erilaisia tuoreita chilejä, kasveja, siemeniä, kastikkeita, mausteita ja ruokia. Ostin yhden naga morichin, ja kaksi muuta chiliä. Toinen taisi olla jonkinlainen habanerolaji. Hintaa tuli yhteensä peräti yksi euro. Nagan tulisuusmerkintä oli 10+++. Kahden muun chilin merkintä oli kymmenen. Maistoin pienen palan tuoretta kahden tulisuusasteen chiliä ja tunsin lievän tulisuuden. Maistelin myös Poppamiehen scorpion-kastiketta. Se oli todella tulista. Hetkeen ei pysynyt maistamaan mitään muuta. No, se meni pian ohi. Ostin vielä puolen litran pullon haba teetä ja purkin ananas oliiveja.
Kotona tein saunaillassa tuunattuna mozzarellapizzan. Lisäsin hieman valkosipulia, koskenlaskijajuuston paloja, pienen palasen nagaa ja toista chiliä hienonnettuna, yhden tomaatin viipaleina, oreganoa ja juustoraastetta. Kymmenen minuutin paiston jälkeen herkku oli valmis. Leikkasin pizzan kuuteen osaan. Otinlautaselle yhden palan. Tuliperäinen kipunautinto iskeytyi kielen kärkiosaan ja kitalakeen. Suussa oli maukas palo ja tulitus. Toisaalta suussa oli tulipalo, mutta toisaalta sitä teki mieli lisää. Hiki alkoi virrata otsalla. Kylmä olut ei pelastanut suun kärsimystä. Syötyäni palan suussa alkoi helpottaa. Päätin ottaa toisen palan ja sen jälkeen kolmanne. Kipu muuttui nautinnoksi. Siitähän chilissä on kyse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti