keskiviikko 17. elokuuta 2016

Potkonen pelasti Kojonkosken

Naisnyrkkeilijämme Mira Potkonen pääsi mitalipeleihin ja pelasti samalla Olympiakomitean johdon kasvojen menetykseltä. Muut urheilijat ovat menestyneet huonosti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Viime viikkoina on paljon puhuttu ja kritisoitu johtaja Kojonkosken puheita ja passiivisuutta. Olympiakomitealta ei ole tullut mitalitavoitteita Rion olympialaisiin. Sen sijaan Kojonkoski on puhunut hyvän fiiliksen puolesta.

Olympiakomitean asettamat mitalitavoitteita tai toiveet ovat enemmän tai vähemmän johdon toiveita. Ne ovat samantekeviä urheilijoille, sillä tuskin kukaan urheilija lähtee vain fiilistelemään kisoihin. Kritiikkiä sen sijaan pitää esittää Kojonkosken edustaman huippu-urheilun kehittämistyön toteuttamisesta. Näyttää siltä, että se on kokenut pahan karilleajon. Aina voi sanoa, että tulokset tulevat joskus tulevaisuudessa. Nyt Olympiakomitean uudet kuviot ovat olleet kaikkien nähtävillä. Tarkoitus on saada menestystä ja kovia tuloksia. Mitään sellaista ei ole näkynyt. Päin vastoin monet urheilijat ovat sijoittuneet häntäpäähän. Ennakkoon vahvat urheilijat ovat alisuoriutuneet. Mitään näyttöä uusista tuulista ei ole näkynyt. Ennakkoon kovaa huomiota saaneet urheilijat ovat hiipuneet tositoimissa.

Nyt olisi valtiovallalla aika tehdä tehtävänsä. Urheilurahoja on kohdennettava uudelleen ja kehnoista suorituksista tulisi vähentää rahallista tukea. Sama kohtalo pitäisi olla myös Olympiakomitean johdolla ja itse Kojonkoskella. Mutta mitä tapahtuu. Todennäköisesti Olympiakomitea vaihtaa muutaman keskijohdossa olevan johtajan ja sillä hyvä. Kojonkoski pällistelee kisoissa ja selittelee hienoa kehitystä vielä pitkään. Huippu-urheilun kehittämistyöstä ei kohta puhu kukaan mitään.

Ei kommentteja: