sunnuntai 28. elokuuta 2016

Iltapalaa ruisleivästä

Baltian maissa on iltaisin pubissa ja ravintoloissa tarjolla pientä haukkapalaa, joka on vastustamattoman hyvää.  Kuumia ruisleipäpaloja juustokastikkeella. Tämä herkku on helppo tehdä itse myös kotona. Tarvitaan tummaa ja kuohkeaa ruisleipää, pari valkosipulinkynttä, voita tai öljyä, kermaa tai juustokermaa, juustoraastetta.

Leikataan ruisleipäviipaleet noin viiden sentin paloiksi. Voidellaan leipäpaloja valkosipulilla. Paistetaan leipäpalat pannulla tai uunissa rapeaksi. Lämmitetään desi kerma ja lisätään pari ruokalusikallista juustoraastetta. Dippaillaan kuumia leipäpaloja juustokastikkeessa.

Herkun kyytipoikana vesi, kylmä limu tai bisse. Miksei viinikin. Saunan jälkeen suolaisennälkään.

Ei kommentteja: