torstai 4. elokuuta 2016

Suomalaisten suurimmat huolenaiheet

Meitä suomalaisia on aina kohdeltu kovalla kouralla. Menneisyydessä Ruotsi ja Venäjä ovat vuorotelleet suomalaisten alistamisessa. Olemme joutuneet käymään lukuisia sotia. Nälkä, sairaudet, liikenneonnettomuudet, työttömyys, vanhushuolto, alkoholin käyttö, velkaantuminen ja avioerot ovat vaivanneet kansaa kymmeniä ellei jopa satoja vuosia. Pakkaset, kaatosateet, kuivuudet, tuulet ja helteet kohtelevat kansalaisia julmasti tai ainakin eriarvoisesti. Jotenkin on kuitenkin pärjätty. Mutta viime aikoina kansa on joutunut kokemaan jotain vielä pahempaa. Tämän päivän huolenaiheet vetävät kenet tahansa polvilleen tai ainakin totiseksi.

ABC asemilla tarjotaan ruokaa jota ei ole tilattu. Aivan tavallinen kansalainen tilasi ruokaa, jossa piti olla kanttarellikastiketta. Vaan eipä ollut. Oli herkkusieniä. Kantarellit olivat kuulemma loppuneet. Tarjoilija tarjosi maksutta tilalle uutta annosta, mutta jokainen tietää miten raskasta on kun ei saa kanttarellikastiketta vaan herkkusienikastiketta. Asiakas kiidätettiin pikaisesti saamaan sairaalahoitoa, henkistä tukea ja oikeaa ruokaa. Perheelle tarjottiin kriisiapua paikallisseurakunnan diakoniaosastolta.

Varusmies salakalasti Pohjois-Karjalan Ala-Koitajoella. Kalastaminen tällä alueella on totaalisesti kielletty ja nyt Puolustusvoimat ovat ottaneet asian syvälliseen tarkasteluun. Onko varusmiesten ateriat sittenkin liian vähäproteiinisia ? Vai pitäisikö joidenkin varusmiesten päivärahoja korottaa, jotta he saisivat lisäravintoa Hesestä ja Mäkistä ? Pahin skenaario kertoo, että varusmiehillä ei ole mitään muuta tekemistä. Tämä on huolestuttava uutinen, sillä kantahenkilökunnalle, päällystölle,  puolustusministerille ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajalla esiteltiin juuri Suomen uusi puolustusstrategia, johon ei kuitenkaan kuulu salakalastus tai muukaan salakaato.
Kansa on tyrmistynyt. Näinkö huonosti Suomen rajoja puolustetaan ? Eikö varusmiehistä pidetä lainkaan huolta ?

OAJ eli Opettajien ammattijärjestö on huolissaan opettajien täydennyskoulutuksesta. Tämä merkittävä puute johtaa siihen, ettei nuorisomme saa riittävästi tietoa, opetusta, sosiaalista kanssakäymistä puhumattakaan itsenäistymisestä. Vanha kansa on kyynisesti todennut, että koulut taitavat alkaa, kun opettajien ammattijärjestö esittä perinteisen elokuun manifestinsa.  Toki koulut alkavatkin, mutta nyt lasten vanhemmilla on huoli, jaksavatko opettajat tulla kouluille lomaltaan ilman täydennyskoulutusta. Mitä jos he jäävät jatkamaan useiden kuukausien palkallista lomaa esimerkiksi sairausloman tai henkisen väsymyksen takia ? Opettajainhuoneet ovat tyhjillään ja
oppilaat jäävät heitteille ?

Weekend festivaalin pääesiintyjäksi on palkattu Antti Tuisku. Ei voi olla totta ? Juuri kun festarista tuli maailman kuuluisin festari, sinne palkataan joku Tuisku. Miksei jotain kansainvälistä supertähteä tai edes lupausta ? Chilly Peppers, Madonna, Elton John tai Lady Gaga ? Tai vaikka joku varttuneempi nimi ?  Rollarit, Beatlesit tai Elvis ? Olisihan kotimaassakin ollut parempia nimiä: Danny, Frederik ja Paula Koivuniemi. Nyt koko kansa joutuu odottamaan ensi kesään. Saadaanko joku vetävä tähti ensi vuoden Weekend festareille ? Eli kokonaisen vuoden.

Miksi keskustapuolue saa aina Kelan pääjohtajan paikan ?  On tavallaan ymmärrettävä, että keskustalaiset saavat tämän paikan, koska he ovat aina kieli keskellä suuta. He eivät kumarra oikealle tai vasemmalle, vaan suoraan keskelle. Näin avustusta hakevat kansallaiset saavat keskimääräistä palvelua. Asumistukesi on keskimääräinen. Ei liian suuri, muttei ihan pienikään. Isoa osaa kansalaisista ärsyttää tämä perinne siksi, ettei heidän äänestämänsä kokoomuslaiset, demarit tai suomenruotsalaiset eivät koskaan saa näitä hyväpalkkaisia palkkiovirkoja. Ne kun tulevat aina
kepulle. Kansa on alkanut liikehtiä. Äidit boikotoivat äitiyspakkauksia,  pitkäaikaistyöttömän eivät
käy enää luukulla ilmoittautumassa ja kaikenlaisia päivärahoja ja muita etuuksia on hakematta miljoonien edestä. Kansa painostaa Kepua luopumaan tästä Kekkosenajan jäänteestä.

Ei kommentteja: