torstai 4. elokuuta 2016

Ministerin kova kohtalo

Jatkuvasti sorsittu opetusministeri Grahn-Laasonen järjesti entisille Lukiolaisten liiton puheenjohtajille tapaamisen/kokouksen/miitin/palaverin/bileet. Mukana oli 20 henkilöä. Nyt julkisuuteen pullahti tieto, että tarjoilut maksoivat vajaa neljä tonnia. Toisin sanoen pari sataa euroa/ osanottaja. Tätä on yleisesti paheksuttu ja pidetty välinpitämättömänä rahantörsäyksenä. Samaan aikaan kaikenlaisesta opetuksesta, koulutuksesta, yliopistoista ja peruskouluista on vähennetty miljoonia.

On selvää, että kansa on oppimatonta ja kateellista eikä ymmärrä asiaa oikeassa kontekstissa.  Kaikki vähänkin konsultoinnista tietävät, että tämä on pieni Hammasraha verrattuna oikeiden konsulttien palkkioihin. Muutama vuosi sitten valtioneuvosto pyysi filosofi Himaselta pienen konsulttitehtävän Suomen tulevaisuuden näkymistä. Hintaa tuli 700.000 euroa. Reilu vuosi sitten pyydettiin taloudellista osviittaa eräältä ruotsalaiselta talousgurulta ja ex-ministeriltä. Palkkio on ollut salainen.

Grahn-Laasonen on pienillä rahoilla saanut välttämätöntä tietoa entisiltä tulevilta päättäjiltä. Lukiolaisten liiton entiset puheenjohtajat ovat perinteisesti edustaneet samaa puoluetta kuin ministeri. Tällöin on mahdollista saada osviittaa paitsi Suomen lukioiden menneisyydestä ja ehkä tulevaisuudesta, myös erään puolueen tulevaisuudesta. Tämä on ollut hyvin hyödyllinen ja tarpeellinen kokoontuminen.

Ei kommentteja: