sunnuntai 28. elokuuta 2016

Särkänniemen viisi virhettä Delfinaariossa

1. Virhe
Delfinaario päätettiin rakentaa Särkänniemeen, vaikka pieni joukko eläinaktivisteja vastusti sitä. Kaupungin talous tarvitsi Särkänniemen kaltaista vetonaulaa, jolla kymmenet tuhannet suomalaiset tuovat rahansa Tampereelle.

2. Virhe
Yleisö ja erityisesti lapset tykkäsivät delfiinien tempuista vaikka Särkänniemen johto tiesi delfiinien olevan vangittuina Delfinaariossa. Se oli tietysti epäreilua yleisöä kohtaan. Eläinaktivistit tiesivät totuuden, mutta kukaan ei kuunnellut heitä vuosikymmeniin.

3. Virhe
Särkänniemen johto päätti lopettaa Delfinaarion, koska aika oli muuttunut eikä kukaan halunnut katsella vangittujen delfiinien temppuja. Paitsi tyhmät aikuiset ja lapset. Eläinaktivistit tunsivat voittaneensa vihdoinkin vaikka toisaalta mistä asioista he nyt voisivat osoittaa mieltään.

4. Virhe
Särkänniemen johto löysi ehkä delfiinien uuden sijoituspaikan Kreikasta, mutta delfiinejä ei siirretty sinne vastustuksesta johtuen. Vastaanottavassa paikassa delfiinit olisivat ehkä joutuneet olemaan vangittuina ja kenties tekemään temppuja yleisölle.

5. Virhe
Särkänniemen johto siirrätytti delfiinit  pois Delfinaariosta. Aina ennen delfiinien siirrosta on kerrottu etukäteen kaikille. Nyt ei kansa voinut ottaa kantaa koko siirtoon, sen ajankohtaan, siirron tehneeseen firmaan tai delfiinit vastaanottavaan paikkaan. Tuli vaikutelma, että johdolla oli jotain salattavaa delfiinien siirrosta.

Ei kommentteja: