perjantai 12. elokuuta 2016

Ensi vuoden budjetti

Hallitus julkisti vuoden 2017 talousarvion. Kovista puheista huolimatta velkaa otetaan kymmenen prosenttia lisää. Suuret puheet talouden tasapainottamisesta tai talouskurista on jätetty taka-alalle. Samalla sabluunalla mennään. Elvyttäviä toimia yritetään saada verotusta keventämällä 0,5 % verran.  Jos saat pari tonnia kuussa bruttona, verohelpotus tuo lisäraha kympin. Jos liksaa tulee viisi donaa kuussa, lisärahaa tulee 25 euroa. Vastaavasti ainakin autovero ja tupakkavero nousevat.

Joka tapauksessa me eläkeläiset ja erityisesti minä itse, haluamme antaa hallitukselle tunnustusta. Näinä vaikeina aikoina ei ole lupailtu eläkeläisille lisäyksiä. Nyt kuitenkin saadaan. Tosin pienituloisten eläkeläisten tukia vähennetään, mutta me keskituloiset saamme nauttia kympin lisärahasta.

Lupaan käyttää oman lisäkymppini ensi vuonna kulutukseen. Käyn kerran kuussa yhden kerran enemmän lounaalla. Tai sitten menen elokuviin. Prismassa käyn yhden kerran enemmän ja ostan puoli kiloa tomaatteja, kaksi sitruunaa, rasian margariinia, kymmenen kananmunaa, makkarapaketin, Edam-juustoa ja patongin. Lopuilla rahoilla ostaisin kaksi tölkkiä halpisolutta, mutta siihen kymppi ei riitä. Tarkasti ottaen saankin lisärahaa kaksitoista euroa, joten voin törsätä lippurahat myös bisseen. Näin olen kantanut korteni kekoon ja elvyttänyt Suomen kansantaloutta.


Ei kommentteja: