perjantai 26. elokuuta 2016

Suomen 100-vuotis juhlamenu

Keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas ovat tehneet työtä käskettyään ja loihtineet Suomen suurlähetystöille ympäri maailman itsenäisyyden juhlavuoden menun. Suurlähetystöjen kokit ovat olleet opettelemassa tämä uuden menun saloja. Siinä yhdistyy Suomen historia ja nykyaika. Perinteet ja moderni suomalainen ruokakulttuuri. Tarjolla tulee olemaan kaikkien suomalaisten tuntemaa murkinaa, kuten tervamarinoitua lohta, piparjuurimoussea, lammasmakkaraa, savumuikkua, tyrnihilloa, karitsan ulkofilettä, ja simaa.

Suomi on tunnettu maailmalla yhdestä asiasta. Me maksoimme sotakorvaukset viimeistä penniä myöten. Siitä muistutetaan aina kun olemme ulkomailla. Nyt on tarkoitus ruokkia kaikkien maiden ihmiset tällä kotimaisella herkkukattauksella. Suomi tarvitsee uuden imagon. Tulevaisuudessa Suomi muistetaan maailmalla siitä, että ruokimme  kaikki maailman ihmiset.

Eduskunta on suunnitellut oman maan kansalaisille oman juhlamenun. Tai pikemminkin menuut. Kävi nimittäin niin, että poliittisesti ei päästy yksimielisyyteen aterian sisällöstä. Suuressa viisaudessaan eduskunta sääti lain, jossa jokaiselle puolueelle tulee oma menu. Kunkin puolueen äänestäjät voivat näin nauttia tutuista ja kotoisista mauista. Määrärahat 200 miljoonaa siirretään sote-uudistuksen ensi vuoden suunnittelumäärärahoista. Joka tapauksessa hyvän aterian myötä säästyy paljon kansalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista. Tässä toimituksemme käsiinsä saama poliittisten ryhmien sopima lista itsenäisyyspäivän menuista.

Keskusta
Alkuruoka: Ruisleipä ja voi, Valion edam-juusto
Salaatti: Närpiön tomaatti, Pälkäneen peruna
Pääruoka: Joulukinkku ( kyllä juhlavuotena menee yksi kinkku sekä itsenäisyyspäivänä että jouluna)
Jälkiruoka: Mansikkamaito ja mustikkapiirakka
Juoma: Valion maito

Kokoomus
Alkuruoka: Sammen mäti, blinit, ostereita ja simpukoita, hanhenmaksapasteijaa , sitruunalohkoja
Salaatti: Caesar-salaatti, Waldorfin salaatti, Nizzan salaatti,
Pääruoka: Coeur de fillet raakana tai mediumina, (vain argentiinalainen tai brasilialainen sisäfile) tryffeleitä
Jälkiruoka: Sacher-torttu, Creme Brulee, Pannacotta, suklaamousse, cafe avec (vähintään neljän tähden konjakkia)
Juoma: Dom Perignon 1973 (läpi aterian)

Ruotsalaiset
Alkuruoka: Räkor från VIKING terminalen (kuorimattomia ruotsinlaivan katkarapuja iso kulho)
Salaatti: Ikea sill, knäckebröd och Strömsjös sommarsoppa (kesäkeitto maidosta)
Pääruoka: Janssons författelse, Ikea köttbullar med muse, skaldjur med dill
Jälkiruoka: Runebergs torta, ellei något annat frus torta
Juoma: Hela tiden helan gor, helan gor, sum tralladi trallallei (snapseja Pohjanmaan kautta läpi aterian ja sen jälkeen läpi yön)

Demarit ja Vasemmisto
Alkuruoka: kylmää HK:n sinistä viipaloituna, grillimakkara nuotioilta, Suomi-lenkkiä kiukaalta, kaikilla mausteilla
Salaatti: joku salaatinlehti mukaan sinne lautaselle, vaikka perunasalaatti
Pääruoka: Makaronilaatikko, Pizza, Uunimakkara, lihapiirakka kahdella nakilla, ranskalaiset, kurkkusalaatti, sinappi ja ketchuppi
Jälkiruoka: kossyvichy jäillä tai ilman
Juoma: Koffin kolmonen, Karjala, Karhu tai Leffe Blonde

Vihreät
Alkuruoka: kuusenkerkkää ja luomunokkoskeittoa
Salaatti: Lollo Rosso, Temmenlehtisalaatti, Rucola, Lehtisikuri, Rooman salaatti, luomuituja
Pääruoka: Nyhtökaurahampurilainen Kallion tapaan
Jälkiruoka: luomupinaatti smoothie, proteiinipatukka
Juoma: pullotettu luomulähdevesi

Perussuomalaiset
Alkuruoka: Pulla ja kahvi
Salaatti: No, toinen kuppi kahvia
Pääruoka: Ohiammuttua sorsaa, jäniksen jälkiä, vainua karhusta
Jälkiruoka: Pannukakkua, hillaa, suomuurainta tai lakkaa (thaimaalaisten keräämiä marjoja)
Juoma:  Iso kolmonen tai Kiteen kirkasta

Kristilliset
Alkuruoka: Öylätti ja ehtoollisviiniä,
Salaatti: Viikunanlehti ja omena
Pääruoka: Kaksi kalaa ja viisi leipää (Pohjois-Pohjanmaalla voi tarjota tonnikalaa   tai valasta, mikäli on suurperheiden ateriasta kysymys)
Jälkiruoka: Passionhedelmä ja veripalttua
Juoma: Lähdevesi kaivosta kannettuna








Ei kommentteja: