torstai 1. syyskuuta 2016

Jauhelihaa ja makkaraa

Wigrenin makkaratehtaalla on tehtaanmyymälä. Sieltä saa tehtaan tuotteita, makkaraa ja leikkeleitä. Huomasimme jokunen viikko sitten, että myymälän jauheliha oli huomattavasti maukkaampaa kuin kaupan vastaavat. Mentiin katsomaan, mitä tänään myymälästä löytyisi. Löytyi savujuustoa ja nauta-sikajauhelihaa. Mutta löytyi muutakin. Kuumaa lenkkimakkaraa ! Tehtaan savustamosta oli tuotu laatikollinen kuumaa, juuri savustettua lenkkimakkaraa. Sitä myytiin 6 € kilohintaan. Ei lainkaan paha hinta. Sitä piti maistaa heti. Mahtava, tuore maku levisi lenkistä suuhun. Jollakin tapaa makkara oli kosteaa, kuumaa ja tuoretta. Erilaista kuin vakuumista tai muovipussista otettu makkara. Parempaa kuin mikä tahansa maustettu tai maustamaton makkara. Tuoreuden pystyi helposti maistamaan. Tämä maistui aidolle makkaralle. Mitään lisäämättä, mitään puuttumatta. Mestariteos. Toinen pikkulenkki jätettiin illaksi. Yllättäen sekin maistui tuoreelta. Oliko tämä nälkäisen miehen hetkellinen hurmio ? Ei ollut sillä maku oli sama myös illalla.

Nykyisin saa ostaa monenlaisia maustettuja makkaroita. Sadoittain eri tavoin maustettuja tuotteita. Siitä kiitos makkarataloille. Tarjolla on myös erilaisia tuoremakkaroita, jotka kypsennetään kotona. Wigrenin kuuma lenkkimakkara on tämän alan huippua. Se olisi varmasti kova sana makkaranpurijoiden keskuudessa, jos sitä saisi jostain tuoreena. Esimerkiksi Keskustorin Nakkifakiirilta.

Mikä on tämän kuuman lenkkimakkaran salaisuus ? Siitä aion ottaa selvää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja: