keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Nurmikkohommia

Pihan nurmikko oli sammaloitunut. Itse asiassa piha oli mukavan pehmeä. Yritin kuitenkin ajatella tulevaisuutta. Ehkä joskus tulee hetki, jolloin asunto menee myyntiin. Silloin ruohoinen nurmikko on parempi kuin sammaleinen piha. Taloyhtiö hankki ison kasan multaa, jota levitettiin talkoissa eri puolelle yhteisiä nurmikoita ja pihoja. Paikattiin ja peitettiin kuluneita kohtia ja levitettiin multaa hiekkaisiin reunoihin. Ajattelin, että nyt täyttyy tarttua tilaisuuteen, mikäli multaa jää jäljelle. Jonkin verran näytti jäävän.

Kävin Rautakaupan puutarhaosastolla hakemassa kalkkia. Se on emäksistä ja tuhoaa hapokkaat sammaleet ajan myötä. Ostin myös siemeniä. Sain kaupantekijäisiä hyvät vinkit nurmikon parannukseen. Nyt syksyllä kannatta kuulemma laittaa nurmikkoa, vaikka syksy ja talvi on tulossa. Ensi kalkki, sitten multa ja parin viikon kuluttua siemenet. Sitten vielä ohut kerros multaa ja lopuksi tamppausta. Multaa kannattaa lopuksi kastella, jotta siemenet alkavat itää.

Levitin kalkkirakeet ensin sammaloituneen nurmikon sekaan. Sitten kärräilin multakasan pihan taakse. Kaikenkaikkiaan 12 kärryllistä. Kottikärryt eivät mahdu pihaan, joten jouduin kantamaan loppumetrit Ikean kasseissa pihalle. Raakaa hommaa, joka vastaa monen päivän kuntolenkkiä. Sitten kumppanini  tasoitteli mullan pihalle. Siemeniä en jaksanut odotella paria viikkoa vaan ne levitettiin saman tein sinne tänne. Aivan lopuksi pikku kerros multaa. Tamppausta kengänpohjilla tasaiseksi. Kastelin vielä kevyesti pienen pihani. Se näyttää nyt aika karulta, mutta ehkä ensi vuonna kiitos seisoo. Itse asiassa se näyttää ihan siistiltä. Selkä muistaa ainakin  tämän kuntoilutempaukseni vielä pitkään. Hyvä kun pääsen ylös tuolista. Ei vaan, saunaan, saunaan, saunaan. Sillä ne vaivat häipyvät vanhasta lihasta. Palkkiona on hyvä mieli.

Ei kommentteja: