perjantai 23. syyskuuta 2016

Palkkoja ja muuta rahaa

Julkisuudessa on ihmetelty ja käyty keskustelua Suomen olympikomitean johtajien kovista palkoista. Johtaja Kojonkoski ja pääsihteeri Japinsson saavat yli 100.000 € palkkaa vuodessa. Pienempi johtaja Rautakorpi " vain" 80.000 €. Kun Olympiakomitea elää pääosin yhteiskunnan varoilla, ovat palkat monien mielestä kohtuuttoman suuret. Urheilulliset tulokset ovat olleet viime aikoina niinikään vaatimattomat.

Julkisuudessa on ihmetelty ja käyty keskustelua Talvivaaran kaivosyhtiö toimitusjohtaja Pekka Perän palkasta. Hän saa palkkaa 25.000 € kuukaudessa. Se on aika paljon rahaa, kun ajatellaan ettei Talvivaara tee käytännössä mitään. Kaivostoiminta on myyty Terrafamelle ja uusia ideoita pitäisi keksiä Talvivaaran uusiksi liiketoimiksi. Nyt odotetaan kumpi loppu ensin. Talvivaaran kassa vai hyvät ideat.

Julkisuudessa ei ole keskusteltu eikä ihmetelty Herlinin suvun omaisuutta. . Neljäskin Pekka Herlinin lapsi on päässyt yli miljardin euron omistajaksi. Aiemmin tämän maagisen rajan ovat ylittäneet Antti, Ilkka ja Niklas Herlin. Nyt myös Ilona Herlin. Vielä kesällä Ilonan osakeomistuksen arvo oli "vaivaiset" 978 miljoonaa euroa. Mutta nyt tilanne on muuttunut ja Ilonan omaisuus on 1.090 miljoonaa euroa. Toimituksemme onnittelee !

Lottonumeroita tulee yksi lisää. Lottonumeroita on marraskuun 27. päivän arvonnassa 1-40. Samalla lisänumeroita on jatkossa vain yksi. Matemaatikot ovat laskeneet, että muutosten seurauksena lottomiljonääriksi selviytyminen on 17,5 % vaikeampaa. Silti kannattaa yrittää sillä, sillä taviksella ei olle edelläkerrottujen henkilöiden palkkoja. Hyvällä säkällä voi tavallinen kansakin päästä melko rikkaaksi. Sitäpaitsi jo pienellä summalla voi viikottain haavella mitä tekisin jos minä saisin.... Toivotamme myös lottoajille hyvää onnea tai ainakin hyviä haaveita.

Ei kommentteja: