maanantai 19. syyskuuta 2016

Suomelle kylmää kyytiä World Cupissa

Maailman kovin jääkiekkoturnaus Wolrd Cup alkoi Kanadan Torontossa. Mukana on kuusi parasta maata plus yhdistelmäjoukkueet Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Suomen ensimmäinen vastustaja oli juuri Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkue. Kyyti oli kylmää suomipojille. Amerikkalaisten nopeus ja voima oli ylivoimaista kaksi erää. Pelattiin lähes koko ajan meidän puolustusalueella. Jos meikäläiset saivat kiekon yli siniviivan, se roiskaistiin päätyyn jotta saataisiin vaihto aikaan. Ottelu päättyi 4-1 lukemiin. Ne mairittelevat Suomea, sillä niin voimakasta oli nuorten poikien pyöritys. Amerikkalaiseen tyyliin kiekkoa pelattiin koko ajan maalille, josta se yritettiin työntää maalivanti Rinteen taakse. Nimet MacKinnon, Larkin, Matthews, Parayko, Nugent-Hopkins on syytä painaa mieleen. Suomen joukkueesta voi mainita ainoastaan kotikaukalossaan pelannut Komarov ja maalin tehnyt Filppula.

Kyse on siitä, että nyt kaikki parhaat pelaajat ovat kehissä. Yleensä Suomi pelaa MM-kisoissa samalla lähes parhaalla joukkueella. Keväällä NHLn pelaajat ovat playoff vaiheessa ja useimmat suomalaiset ovat pelanneet jo pudonneissa joukkueissa. Useat Kanadan, USAn, Ruotsin ja Venäjän tähdet eivät viitsi osallistua MM-kisoihin. Siksi Suomi pystyy haastamaan kisojen parhaat. Nyt tilanne on toinen. Samainen meikäläisten joukkue kohtaa maailman parhaat pelaajat. Tasoero on valitettavan suuri. Paljon suitsutetut nuoret pelaajat Laine, Aho, Barkov ja kumppanit olivat täysin tuuliajolla huippujen keskellä.

Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji. Niissä piireissä on ollut kuvitelmaa, että olemme maailman parhaita. Todellinen sijoitus lienee kahdeksan kieppeillä. Valmennusportaan Kurri, Selänne, Timonen, Numminen ovat olleet joskus pelimiehiä. Heidän roolikseen jää voidella balsamia hävinneiden haavoille.  Tänä vuonna on nähty muutoinkin Suomen urheilun pohjakosketuksia. Tässä on yksi piikki lisää tähän keitokseen. Huippu-urheilusta vastaavat saisivat ottaa opikseen Suomen Paralympilaisten valmennuspäälikön sanoista. "Meidän tulee lisätä ulkopuolista rahoitusta, jotta saamme urheilijoita maailman huippujen tasolle. Valtiovallalta tuskin on odotettavissa tähän lisää rahaa." Tästä olisi Olympikomitean ja kovapalkkaisten kojonkoskien syytä ottaa esimerkkiä.
ValitseLaskuttajan nimiLaskutusaiheKunta

Ei kommentteja: