sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Taivaan ja helvetin currya

Päätin tehdä kasviscurrya. Katselin netistä hieman osviittaa kasviksista. Yllättäen löysin oman blogikirjoitukseni helmikuun 26. päivältä kuluvaa vuotta. Kasviscurryohje. Ohjeessa oli juuri sitä mitä olin ajatellut laittaa.

Leikkasin pieniksi paloiksi seuraavia kasviksia: juuri- ja varsiselleriä, inkivääriä, sipulia, valkosipulia, bataattia, parsakaalia, valkoisia papuja, tomaattia, mietoa punaista chiliä ja  porkkanaa. Lisäksi laiton rasian Mifua ja 2dl kookoskermaa ja yhden limen mehun. Mausteeksi suolaa, garam masalaa, keltajuurta, paprikaa, valko- ja mustapippuria, kuivattua korianderia ja sitruunaruohoa. Laitoin aineksista kaksi kolmasosaa isoon pataan ja yhden kolmasosan pienempään pataan. Jälkimmäiseen lisäsin yhden Naga Morich-chilin. Se on eräs maailman tulisimmista chileistä.

Molemmat padan menivät 150 asteiseen uuniin. Annoin kasvisten kypsyä hiljaa pari tuntia. Keittelin lisäkkeeksi jasmiiniriisiä.

Iso pata oli muhevaa ja riittävän kosteaa currya, vaikka pelkäsin kasvisten kuivuvan. Maku oli taivaallista, mehevää ja runsaasti eri makunystyröitä herättelevää. Curryssä oli lievästi myös tulisuutta, muttei mitenkään polttavasti.

Maistoin toista curryä. Helvetin lieskat polttivat suutani. Hiki puristui otsalle ja silmien ympärille. Tuli poltti nielua ja kieltä. Join pari lasillista maitoa ja otin helvetin tulta lisää. Jotenkin suu alkoi toipua ja tottua helvettiin. Tuntui, että selviän hengissä tästä ateriasta. Kaikenkaikkiaan hieno kaari taivaasta helvettiin.

Ei kommentteja: