perjantai 16. syyskuuta 2016

Liiga alkaa

Suomen suosituin urheilulaji, jääkiekko alkaa toden teolla tänään. Tarkoitan, että jääkiekkoliiga eli Liiga alkaa. Ennakkoon arvuutellaan ja ennustellaan voitajaa ja kärkijoukkueita. HIFK on useissa arvioissa julistettu voittajaksi. Sillä on vähän muutoksia ja kovia hyökkäyspään vahvistuksia: Juhamatti Aaltonen ja Lennart Petrell ovat kovan luokan niminiehiä  Myös Jyp, TPS,  Tappara ja Kärpät ovat ennakkokaavailuissa kärkijoukkueita. Varmasti näin. Tähän voi lisätä vielä Ässät. Eiköhän siinä ole kevään playoff-kuusikko. Muutkin tahtovat kuhisevaan kuusikkoon.

Muiden joukkueiden pelkona on hiipuminen säälipleijareihin. Saipa, Lukko, Kookoo, HPK, Sport  taistelevat neljästä paikasta. Osattomiksi jäänevät Kalpa, Ilves, Pelicans ja Jukurit.

Tämä siis paperilla, kun yhtään ottelua ei ole pelattu. Vuodenvaihteessa kaikki on selvempää tai sitten epäselvempää. Kausi on pitkä ja pelaajien ja valmentajien veri punnitaan keväällä. Siinä on paljon hyötyä viimeisten viiden vuoden kokemuksilla. Samat joukkueet näyttävän löytävän roolinsa ja sijoituksensa edellisvuotiseen tapaan. Mutta keväällä on hyvä palata tähän päivään, jolloin kaikki on vielä paperilla.

Ei kommentteja: