keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Lisää peltipoliiseja

Poliisi on hankkimassa teille lisää nopeusvalvontakameroita. Niitä on nykyisin 90 kappaletta eri puolilla maata. Jatkossa kameroita tulee 60 lisää eli yhteensä 150. Tolppia on peräti 900. Samalla ylinopeuden raja pudotetaan kahdeksasta kuuteen. Tämä on seurausta siitä, etteivät kansalaiset ajaneet enää niin kovaa, kun sakkojen suuruus kaksinkertaistettiin. Myös sakkojen korotuksen perustelu lisätä valtion tuloja ei ollut oikein perusteltua toimintaa. Kansalta on saatava sakkorahaa valtiolle, jotta tavoitteet saavutettaisiin. Kansa ei ole kovasti "rakastanut" näitä temppuja.

Voisin myydä poliisihallitukselle halvalla idean, jolla peltipoliiseihin suhtauduttaisiin positiivisemmin. Jopa huumorilla. Tässä yksinkertainen ehdotukseni:

Jokaiseen tolppaan kirjoitetaan isoilla kirjaimilla etunimi. Tällöin peltipoliisit olisivat enemmän inhimillisempiä ja meidän itsemme kaltaisia. Vai mitä sanotte tästä ? Sauli, Juha, Timo, Petteri, Antti, Ville, Anu, Sanni, Paula jne. Kaikki istuvat ministerit ja  kansanedustajat saisivat oman etunimen mukaisen tolppansa omalle vaalipiirilleen. Autoilijat näkisivät näin omia läheisiä edustajiaan tai ainakin heidän nimiään. Silloin kun valo välähtää ja viikon kuluttua posti tuo pienen maksumääräyksen, autoilija voisi myös lukea tolpan nimen Sauli, Juha, Timo, Petteri, Antti jne. Näin raha ei tuntuisi myöskään menevän valtion pohjattomaan kassaan vaan hyvään tarkoitukseen. Tämän lisäksi nimetyt tolpat, Sauli, Juha, Timo, Petteri jne voisivat leikillisesti kilpailla siitä, kuka tuottaa eniten rahaa valtion kassaan.

Ei kommentteja: