sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Ensimmäinen koripallomatsi

Olin ensimmäistä kertaa elämässäni katsomassa koripallo-ottelua paikan päällä. Paikka oli Pyynikin palloiluhalli ja vastakkain kotiseura Pyrintö ja Kotkan KTP.  Palloiluhalli oli tuttu paikka,  sillä ammattioppilaitoksen vieressä sijaitseva halli on myös nyrkkeilytapahtuma Tammer turnauksen kotisali. Nyt pelattiin korista. Olimme VIP-vieraita, joten ennen peliä saimme hyvän ruoka- ja  juomatankkauksen. Istumapaikkamme olivat kentän päädyssä pelitasolla. Kokonaisuudesta ei saanut ihan selvää kuvaa, mutta menon kovuus ja fyysisyys näkyi hyvin lähituntumasta. Ottelun tahtipuikkon otti heti käsiinsä kotijoukkue. Hetkessä taululla olivat 10-2 numerot. Tasoero jatkui läpi koko ottelun. Pyrintö hyökkäsi ja pussitti. Vastaavasti KTP heitteli ohi ja kirmaili muuten mukana. Lopputulos oli selkeä kolmenkymmen pisteen voitto numeroin 91-61. Kotijoukkueen hahmoja olivat pieni ja vikkelä Antero Lehto ja jenkkivahvistus Asbury. Molemmille kirjattiin parinkymmen pisteen saldo. Vastustajan pelätty kolossi Sims pysyi aisoissa vaikka saikin kotkalaisten parhaan pistepotin.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin tapahtuman säpäkästä läpiviennistä. Koko ottelu kesti tunnin ja 50 minuuttia. Puoliaika kesti vartin ja pari muuta väliaikaa pari minuuttia. Koko setti vedettiin sujuvasti läpi ilman viivytyksiä. Nykypäivän palloilupaikkojen ilme on melko ankea ja koulumainen. Saattaa olla, että Tampereen koripalloilu siirtyy Kansi-hankkeen myötä Hakametsään,  mutta sinne ei saa vajaan tuhannen katsojan porukalla minkäänlaista tunnelmaa. Koripallo on tapahtumatuotteena selvästi jääkiekkoa jäljessä, mutta ei tapahtuman nopeudessa. Oletan, ettei yleensä otteluissa ratkaisu tapahdu niin aikaisin kuin tässä pelissä. Nyt peli ja pelin jännitys ratkesi liian aikaisin.

Voisin ajatella katsovani muutaman muunkin korismatsin livenä. Esimerkiksi paikallispeli Pyrintö-Nokia BC saattaisi olla sellainen.