tiistai 10. lokakuuta 2017

Suomesta kuningaskunta ?

Nyt olisi mahdollista muuttaa Suomi kuningaskunnaksi. Vuodenvaihteen jälkeen on presidentinvaalit. Ne olisi helposti vaihdettavissa kuninkaan vaaleiksi. Yleensä kansa ei valitse kuningasta vaan kuningas/kuningatar on peritty ominaisuus. Tämä on oikeaataan tuttua puuhaa meille. Suomeenhan valittiin kuningas vuonna 1918 eli noin sata vuotta sitten. Hän oli Hessenin prinssi Friedrich Karl. Hän ei kuitenkaan koskaan tullut (halunnut ?) Suomeen. Suomen satavuotisen historian kunniaksi voitaisiin valita kunkku. Ei kuitenkaan mitään ulkomaan kuninkaita vaan kotimainen. Sauli Niinistö valitaan joka tapauksessa presidentiksi. Häntä kannattavat kaikki kokoomuksen, demareiden ja kepun äänestäjät. Kunkun nimi voisi olla Sauli I. Kerran valittua kunkkua ei valita enää uudestaan. Se on elinikäinen homma. Hänen jälkeensä voisi olla vaihteeksi kuningatar Jenni I. Hänhän olisi samaa kuninkaalista perhettä. Nyt kun Niinistö-Haukion perheeseen tulee jälkikasvua, voisi hänet nimetä kruununperilliseksi. Siis Sauli II tai Jenni II. Hänen kautensa alkaisi sitten Jennin jälkeen. Mikäli perillinen on terve ja hyväkuntoinen, hän saattaisi hallita Suomea vuoteen 2100 asti. Todennäköisesti sen jälkeen hänen perillisensä jatkaisi hommaa.

Perusteita on monia. Valtio säästäisi ison summan rahaa, kun presidentinvaaleja ei enää järjestettäisi. Presidentin linna voitaisiin jättää museoksi. Katajanokan satamaterminaalin paikalle voitaisiin rakentaa uljas kuninkaan linna. Siihen nykyisen saunan viereen. Sieltä kuninkaalliset vilkuttaisivat kansalle itsenäisyyspäivänä.

Muissa Pohjoismaissa on kuningaskunta (no,  ei Islannilla). Miksei siis melläkin. Sitä paitsi nykyinen pressa ei päätä käytännössä yhtään enemmästä kuin Ruotsin kunkku. Tulevaisuudessa Suomen kuninkaalliset vierailisivat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ja kaikki tiedotusvälineet seuraisivat ja puhuisivat kiinnostavista yksityiskohdista. Hyvässä lykyssä Pohjoismaiden kuninkaalliset voisivat naida toisiaan ja muuttaa asumaan naapurimaiden linnoihin.

Suomen kuningas Sauli I voisi tehdä työkseen maakuntamatkoja kuten nytkin ja olla huolissaan erilaisista Suomea vaivaavista ongelmista. Lisäksi hän voisi avata hyväntekeväisyyskampanjoita,  maatalousnäyttelyjä, rintamamiestaloja, vanhusten palvelutaloja ja koulujen ja päiväkotien väistötiloja.

Kuningas saisi ihmiset unohtamaan arkiset murheensa ja kiinnostumaan kuninkaallisten asioista kuten uudesta jälkikasvusta, syntymäpäivistä, kihlajaisista, häistä ja taas heidän uudesta jälkikasvusta. Saulilla voisi olla kultakoristellut kuninkaanvaunut, joilla hän ajelisi aamulla kahville torille. Nyt ihmiset joutuvat murehtimaan ja puhumaan sotesta, kikystä, sinisistä ja vihreistä.

Turisteille ja kansalaisille alettisiin myymään erilaista kuningashuoneen krääsää. Mukeja, pinssejä,  jääkaappimagneetteja, lusikoita, t-paitoja, huppareita, essuja, kuninkaallisten kuvia, kuninkaanlinnan pienoismalleja ja postimerkkejä.

Helposti kuninkaalisten tavaroista kehkeytyisi uusi käsityöläisten ja massateollisuuden ala, jolla työllistettäisiin tuhansia työttömiä. Konkurssiin menneiden yritysten tyhjiä teollisuushalleja voitaisiin käyttää helposti työtiloina. Yritystukia ja työttömyyskorvauksia säästyisi uuden kunkaanlinnan rakennuskustannuksiin.

Ei kommentteja: