tiistai 3. lokakuuta 2017

Uusi ravintola: Puisto

Tammerkosken sillan pieleen avattiin Puisto-ravintola. Ravintolan sijainti ei voi Tampereella olla enää parempi. Entisen Rosson tilalla on sisäisesti ja ulkoisesti uudistettu paikka. Ulkopuolellata Puisto on viehättävä. Lasiseinät ja ohuet karmit ovat onnistunut yhdistelmä. Sisällä on vaaleaa puuta ja paneelia. Alakerrasta avautuu mainio näköala Tammerkoskeen. Ehkä odotukset olivat suuremmat. Ravintola on hieman tylsän oloinen. Maisemat ovat parasta mitä asiakas täältä saa Yläkerrassa on salaattikahvila ja herkkumyymälä. Alakerrassa lounas-ja iltaravintola. Hieman ihmettelen POKin linjaa. Ovatko konsulentit keksineet, että tulevaisuuden potentiaalinen asiakas on työssäkäyvä keski-ikäinen nainen ? Tosin se on keksitty jo sillan toisella puolella Tempon talossa Fazerin, Ruohonjuuren ja Puren vastaavana konseptina. Tosin kolmena eri palveluna.

Olisin odottanut jotain uudenpaa konseptia. Tampereen historiaan kuuluvat savuinen opiskelijatiedekunta Tillikka, Coussican Lankku, Tammelantorin mustamakkara tai Linkosuon Peremec. Kun katselee Napolin tai Hookin jonoja, ei voi kuin ihailla. Jotain on tehty oikein tamperelaisille. Täältä sitä ideaa jää kaipaamaan. Jotain uutta ja legendaarista, jolla mennään kaksikymmentäluvulle.

Lounas oli ihan hyvä. Buffet sisälsi kolme lämmintä ruokalajia ja salaattipöydän. Salaattia syödessäni muistan ajatelleeni, että tästä puuttuu se jokin. Metsästäjänleike oli kotiruokamainen. Kalaperunalaatikko myös. Kahvia jälkkäriksi. Hinta kohtuullinen 9,95 €.   Iltaravintola on kokeilematta, joten lopullista tuomiota keittiölle ei ole syytä vielä antaa. Ravintolaan on helppo tulla. Lounasravintola toimii jouhevasti ja kaikki menee hyvin. Voisin tulla lounaalle useamminkin tai tuoda vieraspaikkakuntalaisen vieraan tänne. Kerran.

Lähistöllä sijaitseva August von Trappe lopetetaan. Belgialainen ei ole ottanut tuulta purjeidensa alle.
Restamaxin ja Hans Välimäen visio ei toiminut. Yksi syy lienee hinnoissa. Kun Brysselissä puolen kilon simpukkavati, ranskalaiset (belgian perunat) ja oluen saa halvimmillaan 15 €, maksaa se
Trappessa vähintään kaksi tai kolme kertaa enemmän. Odotan innolla Restamaxin uutta avausta. Haastaako se Puiston kevytaterioilla ja salaatilla vai olisiko jo aika kokeilla edullista suomalaista tapasformaattia ? Hieman samaan tapaan kuin Gastropubit ja Nordic Brewery on tehnyt vaivihkaa.

Ei kommentteja: