torstai 19. lokakuuta 2017

Muikkupata

Olen ehkä menneinä vuosina kirjoittanut tämän reseptin. Mutta kun se on niin yksinkertainen ja maukas. Tämä kannattaa tehdä silloin, kun kaupassa on tarjolla perattuja pikkumuikkuja.

Neljännes kilo muikkuja, tilliä, voita ja suolaa. Jos löytyy pikku pata (sellainen litranen tai pienempi), se sopii parhaiten tähän. Voidellaan pata voilla. Ladotaan kerros muikkuja, sitten tilliä ja suolaa ja muutama nokare voita. Sama toistetaan niin kauan kuin muikkuja riittää. Päälle muutama nokare voita. Pata laitetaan uuniin 200 asteeseen . Puolen tunnin kuluttua voi laskea lämpöä 150 asteeseen. Vajaan tunnin jälkeen virta pois ja pata saa muhia hetken.

Lado muikkuja pehmeän ruisleivän päälle. On muuten hyvää.

Jos haluaa hieman spesiaalia muikkupataa, voi lisätä sipulia ja pekonia. Lämpötilaa ei kannata tällöin laskea, koska ruoka saa pehmentyä suussa sulavaksi. Tämäkin on taivaallisen hyvä ja yksinkertainen versio. Tarkoitan, että maallisen hyvää.


Ei kommentteja: