perjantai 27. lokakuuta 2017

Mestistä

Tänään nähdään Ylen kakkosella Mestiksen ottelu SaPKo-Ketterä. Vuosien Suomisarjan taaperruksen jälkeen Imatran Ketterä pääsi Mestikseen. Syy oli Kajaanin Hokin konkurssi ja siirtyminen Suomisarjaan. Nyt pelataan Savonlinnassa. Menneisyydessä Ketterän kilpakumppaneita olivat mm. SaPKo ja Kalpa. Myös moni muu. Silloin pelattiin ulkojäillä. Muistan aina valtavat lumikinokset, kovat pakkaset ja höyryävien nakkien tuoksun. Sitä tuoksua parempaa ei ollutkaan. Silloin opin laittamaan sinappia omenahilloa sisältävän lihiksen päälle.  Nykyisin laitan sinappia omenalörtsyn päälle Savonlinnan kesäisellä torilla. Sitäkös torikauppiaat siunailevat.

Ketterä on minulle tärkeä seura. Entisaikaan huudettiin ja jännitettiin Ketterän peleissä. Sen lisäksi olen itse pelannut Ketterän D- ja C-junnujen kakkosjoukkueissa. Kyvyt eivät riittäneet parempaan.  Höntsäilin muiden mukana ja tein kerran maalinkin. Se oli Uus-Lavolan Peli-Poikia vastaan. Ne olivat meitäkin heikompia.

Illalla jännitän kasvattajaseurani edesottamuksia. Toivotavasti vaimonikin jännittää. Olemme molemmat Imatran lapsia. Toki SaPKo oli viime vuonna Mestiksen kovin joukkue. Mutta jännitän silti. Kaiken lisäksi kaksi parasta Ketterän pelimiestä Iso-Mustajärvi ja Vuoti näyttävät pelaavan Saipan nelosketjussa Jukureita vastaan. Yleensä kannattamani joukkueet ovat peräpään kyntäjiä. Ainakin Ketterä ja Liiga Ilves.

Ps. Ipa kohtaa tänään Kalpan. Ilveksellä on taas eturivissä Sami Sandell. Kalpan riveissä pelaavat entiset ilvekset D'Amigo, Kantola ja Ruuttu.

Ei kommentteja: