perjantai 27. lokakuuta 2017

Kipuja ja vaivoja

Tiistaina nostelin tauluja, hävitin kasveja ja piilottelin tavaroita kaappeihin. Oikea jalka oli ilmeisesti jossakin vaiheessa rasittunut vääristä asennoista. Keskiviikkona jatkoin samoja puuhia monta tuntia. Jalka tuli reidestä vielä kipeämmäksi. Meni illalla punttisalille ja uimaan. Torstaina menin aamulla bussilla kaupunkiin. Kävelin Hämeenkatua päästä päähän. Tai linkkasin, koska jalka oli niin jäykkä ja kipeä. Iltapäivällä tein harkitsemattoman virheen.  Päätin kävellä Wigrenin makkaratehtaalle ostamaan kuumaa ohutta lenkkiä. Ajattelin, että jalka tarvitsee liikuntaa ja vertyy kävelystä. Kävely oli kuitenkin hankalaa varsinkin ylämäissä. Jalkaa särki koko viime yön. Nukun yleensä oikealla kyljelläni. Nyt se ei ollut mahdollista.  Kipulääkkeet alkoivat toimia vasta aamu yhdeksältä, joten uni jäi yhteen tuntiin.

Tänään pidän rokulipäivän. Istuskelen ja makailen koko päivän sohvalla. Rouva meni kauppaan ostoksille. Olen himo kaupassäkävijä. Nyt se sai jäädä. Jalka onkin hieman parempi. Taitaa olla niin, että tässä iässä rasitusvammoja pitää välttää tai lepuuttaa paikkoja pienimmänkin oireen ilmaannuttua. Tunnen itseni vanhaksi ja kömpelöksi. Myös tyhmäksi. Nyt pitää vain odotella parempaa huomista. Auton renkaita pitäisi vaihtaa. Onneksi ei ole mitään muuta pakollista. Paitsi, että ensi viikon alussa olen menossa risteilylle. Siihen mennessä pitää saada jalka notkeaksi, kivuttomaksi tai ainakin kävelykuntoon.

Jos olisin työläinen, menisin saikulle. Nyt haahuilen kotisohvalla. Koskahan telkusta alkaa Suomi-filmi ? Illalla Yle-puheesta tulee jääkiekkokierros. Ottaisinko taas buranaa. Pitäisikö lämmittää illalla sauna ?

Ei kommentteja: