perjantai 16. elokuuta 2019

Huonoja uutisia meiltä ja maailmalta

Donald Trump aikoo ostaa Grönlannin. Presidentti on tehnyt hallintoväelle asiaa koskevia tiedusteluja. Hän on tulossa syksyn aikana valtiovierailulle Tanskaan. Valtiovierailun agendalla ei tiettävästi ole kuitenkaan Grönlannin luovuttaminen USA:n haltuun. Grönlantihan on Tanskan autonominen alue, jossa on yksi yhdysvaltalainen tukikohta. Ihmettelen, miksei Trump osta Iso-Britanniaa. EU voisi myydä sen 37 miljardilla. Sen verran britit ovat velkaa brexitistä meille. Kovana businesmiehenä tunnettu Trump saattaisi saada sen Boris Johnsonilta vieläkin halvemmalla.

Briteistä kuuluu huonoja uutisia. Enkä nyt tarkoita pankkien ja autonvalmistajien siirtymistä pois Englannista tai Skotlannin ja Walesin asukkaiden halua erota Britanniasta brexitin takia. Kyse on kaaleista, tarkemmin sanottuna kukkakaaleista. Lincolnshiren alueella kasvaa pääosa Britannian kukkakaalisadosta. Rankkasateiden (siellähän sataa muutenkin aina) ja tulvien takia kukkakaalisato on tuhoutunut. Katastrofin ainekset ovat ilmassa. Tilannetta  on yritetty paikata tuomalla Hollannista kalliita kukkakaaleja. Ravintolat ovat joutuneet poistamaan kukkakaaliannokset pois ruokalistalta. Korkeasta ruokakulttuuristaan tunnettu Britannia uhkaa kuihtua kulinaarisessa maailmassa pelkkien fish and chipsien ja keitetyn porkkanan varaan. Missä ovat kuorrutetut kukkakaalit ?

SDP:n eduskuntaryhmä käsitteli Hussain al-Taen aikaisempia kirjoituksia. Vaihtoehtoina olivat moite, varoitus tai ryhmästä erottaminen. Ryhmä päätti, että Al-Tae jatkaa eduskuntaryhmän jäsenenä. Lisäksi hän sai ohjeet miten ryhmässä käyttäydytään. Saiko hän varoituksen tai edes moitetta, sitä ei ole kerrottu. Toisaalla oikeuskangsterin pöydällä on valitukset kolmea kansanedustajaa vastaan kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Yhtenä näistä Hussain al-Tae.

Sinisten puheenjohtaja Simon Elo eroaa puolueesta. Harvoin puolueen puheenjohtaja eroaa puolueesta. No, Väyrystä lukuunottamatta. Syytä ei ole kerrottu. Elohan ei tullut valituksi uuteen eduskuntaan. Toisaalta ei luulisi harmittavan, kun muutkin siniset jäivät rannalle. Miten nyt käy
Sinisen Tulevaisuuden ? Kuka pystyy korvaamaan tarmokkaan ja toimeliaan Elon ?

Myös psykiatri ja kirjailija Tommi Hellsten on eronnut. Hän oli vajaat 2 vuotta suhteessa 21 vuotta nuorempaan naishenkilöön. Näin se maailma heittelee. Ero voi osua kenelle tahansa (Paitsi ei Selänteille). Toisaalta muutos ja kriisi on aina uusi mahdollisuus. Kukahan sanoi jotain näin viisasta ?

Entinen Eduskunnan puheenjohtaja Marja Lohela eroaa miehestään. Mitä minä juuri sanoin. Kuka tahansa voi.... ja uusi mahdollisuus... !

Kaari Utrio lopettaa kirjoittamisen. Ei voi olla totta ! Kukas nyt täyttää kirjastojen hyllyt ? Pitäisikö pyytää audienssia ja ehdottaa vielä jatkoa ?

Seinäjoen jalkapalloylpeys ja edellisvuosien mestari SJK erottaa valmentajansa Aleksei Eremenkon. Seura on kamppaillut kärjen tuntumassa, mutta eilen tuli köniin Maarianhaminen IFK:lle 0-2. Sitä ei seurajohto enää kestänyt. Eremenko sai lähteä apuvalmentajineen. Muistissa on Eremenkon pojan kokaiinikäry Venäjällä. Toinenkin hänen pojistaan muutti pelaamaan Venäjälle. Onko isänkin suunta sama ?

Ei kommentteja: