Moskovassa on jo monena viikonloppuna osoitettu mieltä paikallisvaalien ehdokasasettelua vastaan. Opposition ehdokkaita tai sellaiseksi epäiltyjä ei hyväksytä vaaliehdokkaiksi. Kansalaiset ovat alkaneet osoittaa mieltään ilman lupaa. Mielenosoituksissa on ollut tuhansia osanottajia. Poliisi on pidättänyt satoja henkilöitä ja televisiosta nähdyissä tilanteissa otteet ovat ollet kovia. Ihmisiä on hakattu pampuilla ja retuutettu pitkinmkatuja. Kovilla otteilla on haluttu antaa viestiä, ettei tällaisia mielenosoituksia hyväksytä. Sen jälkeen on osoitettu mieltä poliisin kovia otteita vastaan. Onko sattumaa, että keväästä lähtien kerrotaan presidentti Putinin suosion laskeneen. Ihmettelen tämän yhtälön toimivuutta. Kannattaako pidättää ja hakata ihmisiä kaduilla sen takia, että muutama ehdokas olisi mukana vaaleissa ?Onko tässä kukaan käyttänyt järkeä ? Eikö muutama opposition ääniharava huku putinilaisten valtuutettujen paljouteen ? Vai onko kyseessä vanha pelko: jos antaa pirulle pikkusormen se vie koko käden ?
Kiky-sopimus on viime päivinä ollut taas uutisotsikoissa. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos kertoo, että kikyn kautta saadaan 16.000 uutta työpaikkaa. Edessä ovat työehtosopimusneuvottelut. Taitaa olla tarkoituksena lyödä avauskortit pöytään. Työnantaja haluaa jatkaa pidennettyä työaikaa, koska sillä saatiin, lisää tuottavuutta yrityksiin. Valitettavasti ei juurikaan kuntiin. Työntekijät haluavat irti kiky-sopimuksesta tai kunnon palkankorotukset lisätyöajasta. Mietin pienessä päässäni, miten kiky lisää työpaikkoja. Jos tuottavuus paraneee, eivätkö voitot valu osinkoihin ja omistajien taskuihin ? Uskotaanko oikeasti, että tuottavuuden parantumisen myötä palkataan lisää väkeä. Eikö työajan lisääminen vähennä pikemminkin työntekijöiden palkkaamisen tarvetta ?
Viime päivinä on kerrottu kesäfestareiden miettivän hiilijalanjälkeä tarjottavien ruokien ja jätehuollon kannalta. Nykypäivien festarivieraat haluavat kuulemma hiilijalanjäljen olevan pienemmän kuin aikaisemmin. Onko kellekään tullut mieleen järjestää Flow- ja Ruisrock-festarit pelkästään netissä tai peruuttaa kokonaan ? Silloin hiilijalanjälki olisi paljon pienempi. Jos siis halutaan oikeasti pienentää sitä jälkeä.
Hämeenlinnaan ollaan suunnittelemassa upouutta naisvankilaa. Siellä on otettu huomioon vankien ja vanginvartioiden toiveita. Talosta löytyy yhteiskeittiöt, kampaamo ja nettivalmiuksia. Tarkoituksena on helpottaa naisvankien sopeutumista yhteiskuntaan vankeusajan jälkeen. Eli ajatellaan, että kun vankilassa eläminen on samanlaista kuin siviilissä, on helpompaa mennä siviilielämään. Voiko tässä käydä päin vastoin ? Kun vankilassa on samanlaista kuin siviilissä, ei tarvitse pelätä vankeusaikaa, rikoksista kiinni jäämistä ja vankilatuomiota. Siellä kun on niin leppoisat oltavat, ihan kuin vapaudessa.
Tallinnan plastiikkakirurgit tekevät kuulemma huipputiliä suomalaisten naisten kauneusleikkauksilla. Meikäläiset naiset käyvät lisäämässä implantteja tisseihin ja pakaroihin ja botoxia kasvoihin ja huuliin. Halvalla tietenkin. Tässä on asia, josta haluan kiittää suomalaisia naisia. Meikäläiset terveydenhuollon toimipaikat saavat keskittyä pääosin ihmisten terveudenhuollon ja sairauksien hoitoon. Kun veli virolainen hoitelee kauneuspuolen leikkaukset, jää meikäläisten klinikoiden tehtäväksi elämä perusasioiden hoitaminen: terveyden ja sairauksien hoitaminen. On se niin hyvä työnjako.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti