keskiviikko 14. elokuuta 2019

Negatiivinen korko

Talousasiantuntijat ovat ennustelleet, että lähitulevaisuudessa pankkitileille tulee negatiivinen korko. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä,että joudumme maksamaan pankille rahojen säilyttämisestä. Erityisesti tämä koskee meitä eläkeläisiä. Meillähän on rahaa pahan päivän varalta. Lapsiperheet ovat asuntovelallisia tai rahat menevät arjen kustannuksiin. Eläkeläiset ovat muutenkin katselleet huuli pyöreänä nykyajan muutoksia pankkiasioissa. Maksuja pitäisi maksella netissä. Onko pakko kaikkien hommata tietokone ja netti ? Pankin konttoreita ei löydy enää mistään. Vanhaan hyvään aikaan käytiin sentään kertomassa kuulumisia pankkineidille. Käteistä rahaa voi nostaa vain automaatista jollakin kortilla. Kuuleman mukaan ostoksiakaan ei kohta makseta käteisellä vaan jollakin kortilla. Nyt vielä tämä. Ihmiset ja erityisesti meidät eläkeläiset on aikoinaan pakoitettu käyttämään pankkitiliä. Jatkossa siitäkin pitäisi vielä maksaa korvaus. Ei riitä, että pankit sijoittelevat meidän eläkeläisten rahoja asuntolainoihin, investointeihin ja sijoitusrahastoihin. Meidän pitää muka maksaa siitä. Nyt on mitta täysi !

Ei hätää ! Me nokkelat eläkeläiset keksimme kyllä omat keinomme. Ja kun keinot eivät riitä otetaan kikat käyttöön. Ensin nostatetaan joukkoliike, sillä joukoissa on voimaa. Eläkkeen maksupäivänä menemme porukalla pankkiautomaateille tai niihin muutamiin jäljellä oleviin pankkikonttoreihin. Nostamme heti kaikki rahat pois tililtä. Rahat sijoitetaan vanhaan tuttuun paikkaan. Sukanvarteen. Siellä rahat ovat turvassa, eikä tarvitse maksella mitään negatiivisia tai muitakaan korkoja. Kaiken lisäksi rahoja voi laskea tai katsella päivittäin. Piilopaikkoja löytyy kyllä kotoa kasapäin. Kaapinhyllyistä, vaatekomeroihin, sängynpatjoista piironginlaatikoihin. Jääkkaapit, ulkovarastot, työkalupakit, pyykkikorit, ilmastointikanavat. Näitähän kyllä riittää.

Jos miljoona eläkeläistä nostaa kukin tuhat euroa tililtä, tekee se miljardin. Joka kuukausi miljardi euroa katoaa meidän sukanvarsiimme. Me näytämme teille ahneet pankkiherrat ja pankkien omistajat. Täältä pesee ! Olette kohta polvillanne anelemassa rahoja takaisin pankkien tileille, korkojen kera.

Ei kommentteja: